Když došlo v létě loňského roku na odhalení románu Life is Strange: Steph's Story, začali jsme se těšit na možnost blíže poznat jednu z nejzajímavějších postav z her Life is Strange: Before the Storm a Life is Strange: True Colors. Nakonec jsme ale dostali neuvěřitelnou slátaninu, jejíž autorka Rosiee Thor to poněkud přehnala s množstvím LGBT postav, se zaměřením na jejich sexuální orientaci na úkor vyprávění či se skoro až rasistickým důrazem na to, jakou barvu pleti má ta která osoba. Proto jsme doufali, že už odkaz série Life is Strange nebude nikdy touto cestou znesvěcen. Ale takové štěstí očividně mít nebudeme.

Společnost Titan Books nově oznámila román Life is Strange: Heatwaves, který dorazí na zahraniční trh 9. dubna/apríla 2024. Kniha se zaměří na jednu z možných budoucností nejen Steph Gingrich, ale i Alex Chen, hlavní hrdinky True Colors. To znamená, že událostmi naváže na jeden z možných konců jedné z her ze série Life is Strange. Kupříkladu Steph's Story vychází z konce prvního dílu, v němž - pozor, spoiler - došlo ke zničení městečka Arcadia Bay a záchraně života Chloe Price. Na stejný konec navazuje šestidílná série taktéž nepříliš povedených komiksů od Titan Comics.

V každém případě máme čekat příběh o Alex a Steph, v němž na jisté maloměsto udeří období sucha, rodinná tajemství a pohřbené emoce. Dobrou zprávou alespoň je, že tentokrát není autorkou Rosiee Thor, takže je jistá šance, že román Heatwaves dopadne lépe než zrůdnost jménem Steph's Story. Pod knihou je tentokrát podepsána Brittney Morris, scenáristka ze studia Insomniac Games, jež stojí třeba za nedávno vydaným hitem Marvel's Spider-Man 2. Tak snad Morris touto cestou neudělá Insomniacu ostudu.