Po vydání Marvel's Spider-Man 2 se přímo nabízí otázka: Co dalšího Sony chystá pro PlayStation 5? Odpověď bychom se mohli dozvědět už letos. Podle nejnovějších zvěstí má být brzy oznámen dodatečný obsah pro God of War Ragnarök.

O příběhovém přídavku pro druhé severské dobrodružství Krata a jeho syna Atrea neslyšíme poprvé. Šéf vývoje Eric Williams sice po vydání hry řekl, že DLC s největší pravděpodobností nebude, ale od té doby se mělo hodně změnit. Shodují se na tom přední insideři. Expanzi nejprve potvrdil The Snitch (ten jako první zveřejnil screenshoty z Rise of the Ronin před oznámením projektu) a nyní ji očekává i přední španělský web AreaJugones.

Ten se odvolává na anonymní zdroje zevnitř Sony, které potvrzují oznámení ještě před koncem letošního roku. Pravděpodobně se tak stane na The Game Awards. DLC se mělo postupně vyvinout v plnohodnotnou středně velkou hru, takže něco jako Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

Údajně má dojít k rozvinutí dějové linie z konce hry. Takže možná zaměření na samotného Atrea (ten se na konci Ragnaröku vydává na vlastní pěst hledat zbývající přeživší obry), který by se v dalším plnohodnotném God of War mohl stát výraznější postavou, stejně jako Miles Morales ve Spider-Man 2.

Před létem letošního roku se začaly objevovat inzeráty. Studio Santa Monica shánělo nové zaměstnance, kteří znají God of War (2018) a God of War Ragnarök (2022). Podmínka byla například u designéra bojových systémů. Je možné, že se studio Sony snažilo dát dohromady tým, který by na rozšíření pracoval, zatímco hlavní tým se věnuje větším projektům. Jedním z nich by měl být úplně nový titul pod vedením Coryho Barloga.