Dobrá zpráva. Příběh střílečky Warhammer 40,000: Space Marine 2 nedohrajeme za jeden večer. To je dobrá zpráva s ohledem na to, že se vývojáři ve studiu Saber Interactive kromě kampaně soustředili na kooperaci, nekonečnou PvE akci a napínavé PvP boje.

Kampaň v kůži legendárního vesmírného mariňáka Demetriana Tita v boji proti silám Tyranidů a Chaosu bude trvat přibližně 12 hodin. Příběh si můžete užít sami, stejně tak v doprovodu až dalších dvou hráčů. K tomu si máme přidat šest jedinečných map a nekonečnou PvE akci, kterou dále doplňuje PvP složeno ze třech režimů: Annihilation (Team Deathmatch), Seize Ground (Domination) a Capture and Control (King of the Hill).

V PvE a PvP módech si budete moci vybrat jednu ze šesti dostupných tříd. Navíc hra bude po vydání pravidelně rozšiřována. Tvůrci chystají nové mise pro Operations (PvE), nové mapy pro PvP, stejně tak další zbraně a nové protivníky. Tohle vše bude zdarma pro všechny majitele hry. Season Pass odemkne akorát další kosmetiku. Ve hře nebudou žádné mikrotransakce.

Zatím se můžete podívat na trailer ze zákulisí vývoje. Vývojáři postavili Space Marine 2 na svém enginu Swarm, který využili také ve World War Z. Díky tomu nám bude umožněno bojovat proti masivním hordám Tyranidů.

Jen škoda zrušení veřejné bety. Místo ní se v Saberu soustředí na poslední fázi vývoje. Ta je ve znamení optimalizace a opravy chyb.

Warhammer 40 000: Space Marine 2 vychází 9. září 2024 s českými titulky na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.