Ve studiu Frictional Games se snaží ze všech sil, aby Amnesia: The Bunker byla pro všechny. Ke snadné obtížnosti teď přinášejí opak v podobě Shellshocked. Ta promění přežívání v bunkru z první světové války v mnohem těžší a děsivější zážitek.

Aktualizace Shellshocked byla představena už před měsícem. Do Amnesia: The Bunker se ale dostává až nyní u příležitosti Halloweenu. Pokud si na to troufnete, tak po zapnutí nové obtížnosti se sníží počet míst, kde se můžete v klidu schovat. Dokonce nebudete v bezpečí ani v „bezpečných místnostech“, protože všechny dveře, včetně těchto, jsou ze dřeva. A dřevo je možné vcelku jednoduše rozbít, takže to ani pro vaše nepřátele nebude úplně těžké.

Připravit se musíte také na to, že všechny předměty (i ty klíčové pro dějovou linii) jsou pokaždé náhodně rozmístěny. Kromě toho si můžete zapnout režim Custom a pomocí více než 30 nastavení si zážitek přizpůsobit tak, jak zrovna máte chuť.

Nejde ale jen o tenhle nový obsah. Vývojáři připravili nové chování příšer, které přispívá k nepředvídatelnosti. Je tady také systém podúrovňových pojistek, kdy musíte obnovit elektřinu a rozsvítit světa v každé ze zón bunkru. Kvůli hardcore systému zdraví si zase musíte dávat pozor na krvácení, kdy ho obvazy sice zastaví, ale neléčí. Naopak lékárničky zastavují krvácení a rovněž obnovují zdraví.

Amnesia: The Bunker je dostupná pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Nachází se také v Game Passu.