Fanoušci série Resident Evil jsou na nohou a těší se na plnohodnotné představení už dříve potvrzeného nového dílu. Devátý díl režíruje Koshi Nakanishi, který je podepsaný mimo jiné za velmi dobře přijatým Resident Evil 7. Vývojáři pracují v nejmodernějším RE Enginu, mají mít dosud největší rozpočet a využívají prvky otevřeného světa z Dragon's Dogma 2.

Diskuze teď rozvířilo zahrnutí Resident Evil 9 do seznamu her na Metacritic. Někdo to bere jako signál, jiný v tom vidí jen snahu agregátoru recenzí vybojovat si lepší pozici ve vyhledávačích. Vždyť na tomhle agregátoru recenzí můžeme najít stránku i pro Half-Life 3. Nesmíme ale zapomínat na jednu věc. Jak vhodně poznamenal účet ResiEvilCentral na X, tak tímto způsobem „unikla“ i oznámení jiných dílů Resident Evil. Tak uvidíme, zda i tentokrát na to mají v „MC“ štěstí.

Kdy bude hra blíže představena? Potvrzena byla před třemi měsíci. Konec roku je na detailnější informace vhodnou příležitostí. Může se tak stát v prosinci/decembri v rámci The Game Awards, kde se ukazují tituly pro další rok. Stejně tak může dojít na State of Play od PlayStationu. Nebo Capcom vše ukáže ve vlastní show.

Kolem Resident Evil 9 koluje spousta neoficiálních informací. Jedna od známého insidera Dusk Golema tvrdí, že nás hororové dobrodružství zavede na ostrov ve jihovýchodní Asii. Místo má být inspirováno Singapurem.

Zbývá počkat na to, co nás čeká a kdy. V posledních letech si Capcom oblíbil vydávat díly ze série Resident Evil na začátku roku: Resident Evil 4 Remake vyšel 24. 3. 2023, 7. 5. 2021 Resident Evil Village, 3. 4. 2020 Resident Evil 3 Remake, 25. 1. 2019 Resident Evil 2 Remake a 24. 1. 2017 Resident Evil 7 Biohazard.