Po řadě spekulací to máme černé na bílém. Capcom dnes v noci potvrdil Resident Evil 9. Režisérem nového dílu hororové akce je Koshi Nakanishi, který je podepsaný mimo jiné za velmi dobře přijatým Resident Evil 7.

„Chystáme nový Resident Evil. Bylo těžké vymyslet, co udělat po Resident Evil 7, ale podařilo se mi to vymyslet a je to něco významného. Zatím nemohu prozradit žádné detaily, ale doufám, že se těšíte na den, kdy to budu moci udělat,“ řekl Nakanishi během Capcom Next Summer 2024, jde japonská společnost ukázala Dead Rising Deluxe Remaster.

To je vše. Krátké oznámení režiséra je v souladu se zprávami, které v průběhu předchozích měsíců přinášel insider Dusk Golem. Dle něj vývoj začal už v roce 2018 a Capcom do hry vkládá velké naděje. Vývojáři mají dosud největší rozpočet a mají využít prvky otevřeného světa z Dragon's Dogma 2. Tohle fantasy akční RPG mělo figurovat jako test, zda RE Engine zvládne otevřený svět. Fanoušci se ale nemusejí obávat, DNA série zůstane zachována.

Říká se, že hlavním hrdinou bude Leon a oblasti mají být rozsáhlejší. Údajně měl Resident Evil 9 vyjít v lednu 2025, pak bylo datum posunuto.

Nakanishi pracoval také na Resident Evil Mercenaries 3D pro Nintendo 3DS, Resident Evil Revelations a jako designér na Resident Evil 5.

Resident Evil 7 Biohazard vyšel v roce 2017 a přinesl pohled z první osoby s napínavým a děsivým příběhem za zdmi opuštěného jižanského statku s pošahanou rodinkou. Hra má průměrné hodnocení 86 %.