Microsoft dokáže překvapit. Před dvěma dny představený seznam her, které do Game Passu dorazí v následujících týdnech, se nečekaně rozrostl o další kousek. Tím je loňská zombie akce Dead Island 2 s českými titulky.

Akční RPG zasazené do zamořeného Los Angeles je dostupné pouze v Xbox Game Passu pro konzole, PC verze na Microsoft Store není. To se ale může brzy změnit. Jak víme, Epic Games Store měl do včerejška roční exkluzivitu a PC verze se 22. dubna/apríla objeví na Steamu.

V Game Passu najdete například remake Resident Evil 3, Tales of Arise, Pallworld, We Happy Few, Hell Let Loose nebo Assassin's Creed: Valhalla. Brzy tam bude také Maneater, Space Engineers či Warhammer 40,000: Boltgun.

„Dead Island 2 je přímo hollywoodská jízda, která je podpořená Flash systémem, jenž každým úderem vykouzlí na nepřátelích symfonii destrukce. Tuto symfonii podtrhuje i to, jak můžeme do našeho likvidování zapojit okolí, a to hlavně díky reakcím elektřiny a ohně. Bohužel za RPG prvky a otevřeným světem se skrývá znatelně nalinkované hraní a postupy. Spolu s postupem působí uměle i výskyt nemrtvých. Tyto negativní fakta nám ale nebránila si hru užít. Označil bych proto Dead Island 2 za ošizený, nicméně parádní titul,“ dočtete se v naší recenzi.