Předběžná veřejná beta Diabla 4 nezačala zrovna nejlépe. Naplnily se obavy skeptiků, kteří varovali před problémy s připojením na servery a dlouhou čekací dobou. Během večera a noci se situace z větší části uklidnila.

Diablo 4 potkalo to, co většinu dnešních online her. Servery nejsou na velký nápor hráčů připraveny a padají jako přezrálé švestky. Někteří to berou s nadhledem a píšou, že prostě počkají. Jiní se zlobí. Na připojení do hry mají čekat od desítek minut po hodiny.

„Zaplatíte peníze za předobjednávku, protože chcete hrát tento pátek a během víkendu, a jste odpojeni, protože Blizzard je neschopný,“ zlobí se jeden z natěšených hráčů na fóru Blizzardu. „Teď musím čekat 2 hodiny, abych se mohl znovu přihlásit, ano, 2 hodiny... Kdybych věděl, že se to stane, nikdy bych si hru nepředobjednal. Tohle je naprosto nepřijatelné.“

Pokud byste se setkali s delší čekací frontou, doporučuje Blizzard ji neopouštět, a to ani v případě, že odpočet skončí a nic se nestane. Také se dušuje, že pro nadcházející víkend bude mít ve veřejné betě přesnější časomíru. Otázkou ale je, zda dokáže připravit servery na druhý nápor, který příští pátek nastane, protože to si betu Diabla 4 bude moci zahrát úplně každý. Teď je pouze pro předobjednávky.

Do té doby snad budou vyřešeny různé chybové kódy a další problémy. Hráči hlásí mimo jiné chybovou hlášku, že servery nejsou k dispozici. Některým mizí uložený postup po opětovném přihlášení, takže i vytvořená postava, a dalším po úvodním filmečku začnou blikat stíny hrdiny a skončí až po dokončení prologu. K tomuto problému nedojde, když hráč přeskočí cutscénu.

Blizzard tvrdí, že pracuje na zlepšení stability serverů a čekací doby.