Starfield je jednou z nejočekávanějších her letošního roku. Akční RPG od Bethesdy bude macek a zabere přinejmenším 125 GB. Taková velikost bude v případě digitální verze vyžadovat čas ke stažení. Naštěstí má být dostatek času. Předběžné stažení má být dle Amazonu dostupné už zítra, 9. 8. Přitom vesmírné dobrodružství vyjde až 6. 9.

Předběžné stažení bude dostupné také pro předplatitele Game Passu a hráče na Steamu. Jen musí Bethesda teprve vše potvrdil. Nicméně Amazon toto datum stále uvádí ve výpisu bundlu Xboxu Series S 1TB Black se standardní edicí Starfieldu.

Už dříve byla v obchodě Microsoftu potvrzena podpora Xbox Play Anywhere, takže koupí digitální edice přes Microsoft Store budete mít přístup k verzím pro Xbox Series X/S a PC. Samozřejmostí je také podpora nahrávání uložených pozic do cloudu, abyste mohli výpravu rozehrát na PC a pokračovat na konzoli (nebo naopak).

Na závěr tady máme reklamu Samsungu. Společnost láká na možnost zahrát si Starfield prostřednictvím Samsung Gaming Hub bez nutnosti vlastnit konzoli nebo PC, stačí k tomu vybraná chytrá televize Samsungu uvedena na trh v letech 2021, 2022 nebo 2023. Funguje i na některých monitorech Samsungu z roku 2022. A k tomu předplatné Xbox Game Pass Ultimate a ovladač, je jedno, jestli pro Xbox, PlayStation nebo jinou konzoli.