Známý vývojář her John Romero, který spoluzaložil id Software a je tvůrcem titulů jako Wolfenstein 3D, Doom či Quake, se svou ženou Brendou připravuje tahovou strategii Empire of Sin, ve které převezmete roli šéfa zločinecké organizace v době prohibice a vynasnažíte se získat kontrolu nad Chicagem. Příběh začne v roce 1920 a potrvá do roku 1933.

Pokud jsem vás zaujal, tak mám tady jednu perličku. Ve hře bude hratelnou postavou sama prababička Johna Romera. Ta v reálném životě provozovala několik bordelů v Mexiku. Když vyhrála v loterii, prodala své podniky, aby podpořila rodinu a pomohla místní komunitě. Herní model prababičky je založen na skutečných fotografiích.

Studio Romero Games se s touhle zajímavostí pochlubilo na Den matek a zveřejnilo trailer. V něm John Romero vysvětluje, že jeho prababička se jmenovala Elvira Duarte Morales a žila v mexickém Nogales. „Chodila kolem se zeleným papouškem na rameni, kouřila doutníky a vyprávěla vtipy. Papoušek na všechno odpovídal ve španělštině. Tři bordely provozovala Elvira pravděpodobně dvě desetiletí, pak vyhrála v loterii, všechno prodala a odešla do důchodu,“ upřesňuje John. Ten se během pátrání po informacích o prababičce dozvěděl, že byla mnohem horší, než si původně myslel.

S nápadem použít Elviru ve hře přišla Brenda. Ve hře bude prababička Johna Romera sedmdesátiletou velmi zlou ženou s jedinečnou povahou a zvláštní schopností, která jí umožní převzít na pár tahů nepřátelské jednotky, které budou po sobě střílet.

Hra zahrne celkem 14 mafiánských bossů. Jako šéf mafiánů získáte možnost zvolit si až 16 podřízených, abyste dokázali spravovat kasina nebo bordely a chránit je před zákonem a soupeřícími mafiánskými gangy. K rozšíření svého vlivu budete používat alkohol, jenž funguje jako druh měny. Alkohol můžete uvařit v pivovaru nebo ho získat jako odměnu v rámci plnění různých misí. Je ale nutné dávat pozor na kvalitu alkoholu, kdy nekvalitní alkohol lze vyrobit velmi levně a rychle a s vysokým ziskem prodat, ovšem později na to můžete doplatit.

V zásadě půjde o tahovou strategii ve stylu XCOMu s tím, že se nezaměřuje pouze na boj, ale také na zájmy hráče a jeho vztahy s konkurenčními gangy a policií.

Empire of Sin vyjde na konci letošního roku pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.