Pokud někdo tvrdí, že simulátory jsou nudné, tak neobjevil jejich kouzlo. Důkazem jsou úspěšné hry jako série Farming Simulator se zemědělstvím a PowerWash Simulator.

Mytí špinavých automobilů, dětského parku, staré lokomotivy nebo metra některé hráče pohltilo. Nemluvě o dodatečných balíčcích s Croft Manor z Tomb Raider, Zátiším Bikin ze SpongeBoba, Návratu do budoucnosti, Warhammeru 40,000 nebo dílny Santa Clause.

Hra poprvé spláchla starost hráčů v roce 2021, když vyšla v předběžném přístupu na Steamu. Od té doby okouzlila mnoho hráčů na počítačích, konzolích i ve virtuální realitě. Počet hráčů se vyšplhal nad 12 milionů.

Nutno podotknout, že jde o počet hráčů a ne prodané kopie. PowerWash Simulator byl totiž součástí PlayStation Plus a nyní je v nabídce Xbox Game Passu.

„Neustále žasneme nad tím, jak naše hra na lidi působí. Nyní má neuvěřitelných 12 milionů hráčů a je jasné, že existuje touha po hrách, jako je PowerWash Simulator, které poskytují uklidňující pocit uspokojení – a my je hodláme vytvářet! Na znamení tohoto nového směřování studia s radostí odhalujeme naše nové webové stránky,“ uvedla Kirsty Rigden, generální ředitelka FuturLab.

Bohužel se mi nezdá, že by na nových oficiálních stránkách byl nějaký teaser toho, co ve studiu do budoucna chystají.