Microsoft představil dvě hry, které v srpnu letošního roku budou dostupné pro předplatitele Xbox Live Gold. Současně jde o poslední tituly, protože službu po letních prázdninách nahradí Xbox Game Pass Core.

Americká společnost se rozhodla rozloučit s Blue Fire a Inertial Drift. Tituly bude možné získat mezi 1. až 31. 8.

Blue Fire je akční plošinovka, v níž prozkoumáte chrámy naplněné výzvami. Čeká vás boj s divokými nepřáteli a plnění vedlejších úkolů. Inertial Drift jsou arkádové závody zaměřené na drift. Nabízejí 16 jedinečných vozů a 20 tratí. Každý automobil má nabídnout jedinečný jízdní styl.

Xbox Game Pass Core bude za stejnou cenu jako současný Xbox Live Gold a zahrne více než 25 titulů z Games Passu. Součástí předplatného nadále zůstává online multiplayer na konzolích Xbox a členské nabídky a slevy.

Na startu to budou hry Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori a Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 a Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Postupně se má katalog rozrůstat a možná i měnit.

Všechny hry, které jste z Games with Gold získali, tak vám zůstanou. Xbox Game Pass Core má být spuštěn od 14. 9. 2023 za 149 Kč (7 eur) a automaticky na něj přejdou všichni stávající předplatitelé Xbox Live Gold.