Server pro dospělé se každoročně ohlíží za uplynulým rokem a ve statistikách nabízí i něco málo z videoherního světa. Stejné je to i v případě roku 2023. Dozvídáme se o nejvyhledávanějších hrách a videoherních postavách a nejpoužívanějších konzolích pro surfování na těchto stránkách.

Nejpoužívanější konzolí pro sledování obsahu pro dospělé je letos PlayStation 4 s podílem 41,6 %, následuje PS5 se 40,1 %, Xbox s 16,7 % a ostatní (3DS / PS Vita) s 1,6 %. Překvapivá je druhá pozice PS5 vzhledem k tomu, že konzole nemá standardní prohlížeč ve formě aplikace.

Ve vyhledávání her se na prvním místě umístil battle royale hit Fortnite. Na druhém místě Overwatch a třetí je Minecraft. Tady je zajímavé, že po Pokémonech následuje letošní novinka Atomic Heart. Naopak přítomnost Baldur's Gate 3 zas tak překvapivá není... V seznamu vidíme také Genshin Impact, Resident Evil, Mortal Kombat, GTA 5, Cyberpunk, Zaklínač, God of War nebo Super Mario.

Co se nejvyhledávanějších videoherních postav týče, vede Chun-li z Fortnite před Tifa z Final Fantasy a Dva z Overwatch. Následuje Lara Croft, Lady Dimitrescu, Sonic, Ada Wong a Mario.

Detailnější statistiky v galerii: