Pokračování PlayStation 5 exkluzivity Returnal nebude. Finské studio Housemarque si na druhé díly nepotrpí, a i pod Sony se drží svého názoru. Na co se tedy od expertů na střílečky můžeme těšit?

To je v současné době těžké říct. Výkonný ředitel Ilari Kuittinen na předávání DICE Awards prozradil, že půjde o neoznámenou novou značku. Ta se nachází v raném stádiu, vývojáři připravují koncept.

„V této fázi jsme docela hrdí na to, čeho jsme dosáhli s Returnalem, a jsme rádi, že budeme pokračovat ve stejné trajektorii jako společnost. Jde teprve o začátek, začínáme vytvářet novou hru, novou značku, rozvíjíme koncept. Uvidíme, co z toho vzejde,“ řekl Kuittinen v rozhovoru pro server VentureBeat.

Ať už to bude cokoliv, bude to pravděpodobně exkluzivita pro PlayStation, vzhledem k tomu, že Sony koupila finské studio poté, co s ním úzce spolupracovala na řadě titulů, včetně Super Stardust HD, Dead Nation, Resogun a Returnal. Dle výkonného ředitele mají jasnou budoucnost a příležitost pokračovat v realizaci vize zaměřené na hratelnost. Zároveň mohou stále experimentovat s novými metodami podání příběhu a posouvat hranice této moderní umělecké formy.

Fanoušci Returnalu přesto nemusí smutnit, tweet z loňského listopadu vyvolal spekulace, že by hardcore střílečka mohla v budoucnu obdržet nějaký dodatečný obsah.