Grand Theft Auto 5 se během podzimu letošního roku dostane již na třetí generaci konzolí. Společnost Rockstar Games oznámila, že na gangsterskou akci se od 11. 11. letošního roku mohou těšit majitelé PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Příznivci PlayStationu navíc dostanou do GTA Online přístup zdarma po dobu třech měsíců, tedy do února 2022. Poté si budou muset koupit GTA 5.

GTA Online se bude prodávat zvlášť také pro PS5 a Xbox Series X/S, stejně jako na jiných platformách. To v případě, že by vám stačil multiplayer a nepotřebovali byste singleplayer.

Na podrobnosti o vylepšení si musíme ještě počkat. Rockstar pouze píše o nových funkcích a mnoha dalších novinkách. Konkrétní ale vývojáři v současné době nejsou. Informace slibuje v nadcházejících měsících. Prezident Take-Two nedávno tvrdil, že nepůjde o obyčejné porty, ale skvělý zážitek.

Přečtěte si také: Umělá inteligence vylepšuje GTA 5

„Děláme to jinak než konkurence - nepřinášíme jen porty. Najdeme si čas, abychom odvedli nejlepší možnou práci pro využití nových technologií,“ prohlásil Strauss Zelnick. „Vylepšujeme technologie, vylepšujeme grafiku a vylepšujeme výkon. To jsou důvody, proč se našim remasterovaným titulům obvykle daří dobře.“

„Grand Theft Auto 5 bylo při uvedení na trh měřítkem, zůstalo měřítkem u druhé generace a nyní uvidíme, jak si povede u další generace. Jsem si jistý, že Rockstar nabídne skvělý zážitek, což nemůžete udělat u jednoduchého portu,“ dodal.

Místo podrobností o next-gen verzích láká Rockstar letní aktualizaci, která přinese nový obsah. Ten bude poté dostupný i v nových verzích GTA Online. Hráči, kteří upgradují svou verzi na PS5 nebo Xbox Series X/S, budou mít nějaké nespecifikované výhody.

27. 5. v GTA Online odstartují nové kaskadérské závody. Do hry bude rovněž přidáno sedm nových arén. Očekávat máte vysoké sázky a adrenalin, který vám zprostředkují nejnovější a nejžhavější vozy v dalších závodech.

Na 20. výročí GTA 3 připravuje Rockstar ještě zábavnější překvapení, některá z nich budou určena pro GTA Online. Fanoušci doufají, že by mohlo dojít na vydání plnohodnotné předělávky GTA 3. To by byl jistě velký hit.

Grand Theft Auto 5 vyšlo v roce 2013 ma PlayStation 3 a Xbox 360. Postupně se hra dostala na PS4, Xbox One a PC. Dosud se prodalo více než 140 milionů kusů.