Koncem měsíce na počítače a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox vyjde zajímavě vypadající surrealistická dobrodružná hra Under The Waves, ve které prožijete podivné události v kůži profesionálního potápěče Stana. Ten se nachází v hlubinách Severního moře v techno-futuristických 70. letech 20. století.

„Stan se snaží překonat ztrátu, která mu změnila život, a přijmout novou budoucnost. Odloučení v mořských hlubinách se dobře hodí k jeho duševnímu rozpoložení a jak Stan postupuje dál do dobrovolné samoty, začíná zažívat podivné události hluboko pod mořskou hladinou. Nakonec bude muset udělat těžké rozhodnutí…“ prozrazují autoři.

Parallel Studio popisuje Under The Waves jako milostný dopis oceánu. Titul vás pozve do nádherného podmořského světa, který ožívá v poetické kombinaci filmové vizuální podoby a dojemného příběhu. „Prožijte napínavý příběh Stanovýma očima a proveďte ho nepředvídatelnou řadou událostí, které ho zavedou hlouběji a hlouběji do propasti, která je odrazem jeho vlastní mysli,“ uvádějí.

Ve Stanově speciálním skafandru budete procházet jeskyně, vraky a podmořské rostliny a sledovat záhadné projevy jeho vzpomínek, abyste našli cestu zpátky na povrch a zachránili mu život. Budete sbírat materiály a předměty, které Stanovi pomohou dostat se dál na této cestě sebeobjevování. Budete se muset odvážit sejít z vyšlapaných cest, abyste zažili fascinující okamžiky a zjistili více o tragické minulosti, které se snaží uniknout...

Under The Waves si budete moci zahrát s českými titulky od 29. 8. letošního roku na PC, PlayStationu 5, PlayStationu 4, Xboxu Series X/S a Xboxu One. Zatím se podívejte na filmový trailer, jenž láká na předobjednávku: