Včera večer zveřejnila Sony nový gameplay trailer z očekávané akční adventury Marvel's Spider-Man 2. Téměř čtyřminutové video ukázalo herní svět, dva hlavní hrdiny, boj i nové padouchy. Vidět jste ho mohli v našem souhrnu už v noci. Nyní se ale na něj zaměříme více a povíme si, co studio Insomniac Games ukázalo.

Videem nás provází kreativní ředitel Bryan Intihar, který připomíná téměř dvojnásobnou rozlohu New Yorku oproti prvnímu dílu. Mapa je rozšířená za East River, abychom se mohli houpat a vznášet nad ikonickými památkami v Queensu a Brooklynu. Vše je doplněno o příběhové mise, vedlejší úkoly a aktivity ve městě. Navíc cestování světem bude rychlejší díky pavučinovým křídlům, která můžeme kombinovat s tradičním houpáním na pavučinách. Důležité je také přepínání mezi Peterem Parkerem a Milesem Moralesem. To díky výkonu a SSD konzole PlayStation 5 bude téměř okamžité.

„Oba pavoučí hrdinové jsou důležitými postavami velkého příběhu, který v Marvel's Spider-Man 2 vyprávíme, a každý z nich bude mít své vlastní samostatné vedlejší příběhy, které bude ve městě odkrývat. Pomáhejte studentům v akademie Brooklyn Visions jako Miles Morales nebo přijímejte nové žádosti o pomoc jako Peter Parker prostřednictvím mobilní aplikace – můžete si dokonce vybrat, s jakým Spider-Manem budete aktivity řešit,“ prozrazuje Intihar.

Ve městě jsou různé kriminální frakce. Snížení jejich vlivu ve čtvrtích nás odmění různými odměnami. Ty nebyly specifikovány. Seznam padouchů rozšíří Kraven a udělá vrásky obou hlavním hrdinům a ovlivní jejich vztahy i místo, které nazývají domovem. Samozřejmě to není jediný nový padouch. Už dříve byl potvrzen Lizard. Kreativní ředitel ale láká na další, ale nechtěl je jmenovat, aby nás nepřipravil o překvapení.

Pokud rádi řešíte, jak Spider-Man vypadá, tak ve hře je 65 obleků. Mezi nimi jsou nové originální návrhy i oblíbené obleky z filmů a komiksů. Zajímavě zní také Suit Styles. Tahle nová funkce odemyká alternativní barevné odstíny některých obleků a nabízí více než 200 způsobů, jak svého pavoučího hrdinu obléct.

Digital Deluxe Edition bude obsahovat celkem 10 exkluzivních obleků (pět pro Petera a pět pro Milese; jejich obrázky nahoře), další předměty pro fotografický režim nebo dva dovedností body. Plus ještě bonusy ze standardní edice: dva předčasně odemčené kostýmy, odemčený gadget Web Grabber a 3 dovednostní body.

Exkluzivní obleky byly vytvořeny ve spolupráci s několika umělci komiksů, her a filmů. Je tady Apunkalyptic Suit (design Jerad Marantz), Stone Monkey Suit (Victoria Ying), Tactical Suit (Bend Studio - Joel Mandish a Darren Quach), Aurantia Suit (Raf Grassetti), 25th Century Suit (Anthony Francisco), The EnC0ded Suit (Jerad Marantz), Red Spectre Suit (Sweeney Boo), Tokusatsu Suit (Julia Blattman) a Agimat Suit (Anthony Francisco),

Marvel’s Spider-Man 2 vyjde 20. 10. letošního roku exkluzivně na PlayStation 5. Ve hře budou české titulky.