Herní průmysl je drsný. V tomhle odvětví se neúspěch neodpouští. Nově se o tom přesvědčili vývojáři z Ascendant Studios. Téměř polovina z nich přišla o práci. Důvodem jsou špatné prodeje magické first-person střílečky Immortals of Aveum.

Tři lidi ze studia o tom informovali server Polygon. Uvedli, že před propouštěním bylo v týmu 80 až 100 lidí. Asi 40 z nich bylo ve čtvrtek propuštěno. Generální ředitel Ascendant Bret Robbins to oznámil na schůzi, kde vysvětlil, že propouštění je nutné k udržení chodu studia.

Později informace potvrdil sám Robbins zprávou na Xku. Rozloučit se musel s přibližně 45 % svého týmu. Naštěstí mají všichni obdržet odstupné a pomoc při hledání nového zaměstnání. Potom se věnoval Immortals of Aveum. Je neuvěřitelně hrdý na to, co nezávislý tým dokázal vytvořit na nové technologii. Do projektu vložili svou vášeň. Zbytek zaměstnanců se zaměří na podporu hry a budoucí aktualizace.

Robbins je zakladatelem tohoto nezávislého studia. Předtím byl kreativním ředitelem původního Dead Space ve Visceral Games a také se podílel na Modern Warfare 3, Advanced Warfare a World War 2 ve Sledgehammer Games.

Hra Immortals of Aveum vyšla 22. 8. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Uvedení na trh a marketing měla na starost společnost Electronic Arts přes svou divizi EA Originals. Lákáni jsme byli na přelomovou AAA magickou střílečku pro jednoho hráče, ale zůstala za očekáváním, obsahuje chyby a dle SteamDB o ní hráči nemají zájem. Vypovídají o tom i statistiky. Podle nich měla hra na svém vrcholu souběžně 751 hráčů. Data z EA app a konzolí neznáme. Ovšem nebudeme se divit, kdyby Immortals of Aveum bylo jednou z nejhůře prodávaných titulů EA Originals.

Soutěžit může s Wild Hearts. Lovecká akce od Omega Force, Koei Tecmo a EA Originals se nestane dalším Monster Hunter. Společnosti měly rozhodnout o ukončení podpory. Servery by měly pravděpodobně zůstat v provozu, hráči by ale neměli počítat s novým obsahem a opravami. Informace je de facto oficiální, napsal ji moderátor oficiálního Discord kanálu Wild Hearts. Tisková zpráva by mohla přijít co nevidět.

Wild Hearts spatřilo světlo světa 17. 2. 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.