To, co nedokázaly placené střílečky Outriders a Anthem, to může dokázat ambiciózní bezplatná kooperativní third-person akce od korejského Nexonu. Jmenuje se The First Descendant, byla odhalena před měsícem teaser trailerem a dnes se vrací ve tříminutovém traileru.

Dnešní video dokazuje propracovaný grafický kabátek díky využití moderního Unreal Enginu 5, spoustu akce proti zákeřným a velkým nepřátelům, zajímavé prostředí, vyspělé vychytávky a důraz na rychlost. Sami si hru budete moci vyzkoušet, až 20. 10. začne uzavřená beta na Steamu. Samotná hra dorazí nejen na PC, ale také na poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox.

Ve The First Descendant se stanete obrněným bojovníkem, jenž na fiktivním kontinentu Ingris bojuje proti mimozemským vetřelcům. Hrát můžete sami, ale nejvíce zábavy si máte užít v kooperaci podporující čtyři hráče. Vývojáři připravují rozmanitý seznam postav, za které budete hrát. Každá má jiné schopnosti a odlišný herní styl. Jedna disponuje elektrickými útoky, případně překrucovačem prostoru/času. Důležitý bude hák. Ten lze použít nejen pro přitahování na vyšší místa a rychlý pohyb po bojišti, nýbrž při správném použití dokáže odřezávat části bossů.

Každá postava může současně používat tři zbraně, čtyři kusy vybavení a řadu sekundárních hraček, přičemž celý arzenál budeme během hraní plynule měnit a kombinovat různé prvky a pomocí vybavení zvyšovat statistiky postavy, střelné zbraně a schopnosti.