Před časem se objevily neoficiální informace, že velkou prezentaci svých her plánuje Sony až na září. To vyvolalo obavy o možném odkladu očekávaného God of War: Ragnarök, které jsme právě v září minulého roku poprvé viděli v pohybu na prezentaci PlayStation Showcase.

Obávám o odsunu na rok 2023 nepřidal ani Microsoft, jenž na první polovinu roku 2023 odložil vesmírné dobrodružství Starfield i Redfall.

Po dnešku ale mohou být fanoušci severského dobrodružství Krata o něco klidnější. God of War: Ragnarök bylo věkově klasifikováno v Jižní Koreji, což tak nějak potvrzuje předpoklad vydání do konce roku 2022.

Ze zápisu se toho moc nedozvíme. Úřad pouze uvádí scénu, ve které se konzumuje alkohol. Pro nás je mnohem, mnohem důležitější, že po stránce obsahu je titul dokončen. Teď už je před vývojáři jen to, aby ho vyladili, opravili chyby a případně optimalizovali. Neznamená to ale, že by hra byla v takzvaném goldu. Jen to znamená, že je hratelná od začátku do konce.

A možná nebudeme čekat až na poslední měsíce letošního roku. Nabídka merchandisingu souvisejí s God of War: Ragnarök naznačuje, že by hra na PS5 a PS4 mohla klidně vyjít 30. 9. Minimálně takové je datum doprovodného zboží podle obchodu GeekyZone, zahrnuje čepice, trička i roztomilého plyšového Krata.

Připomeňme, že už dříve byla u God of War: Ragnarök potvrzena lokalizace ve formě českých titulků.