Pamatujete si Rainbow Six Quarantine? Nedávno bylo oznámeno, že se hra přejmenovala na neutrálnější Rainbow Six Extraction a její vydání nás čeká už poměrně brzy. Na letošním Ubisoft Forward jsme hru konečně po delší odmlce viděli v akci.

Těšit se můžeme na boj proti neustále se vyvíjející mimozemské hrozbě. Hrát budeme moci za 18 známých operátorů z Rainbow Six Siege. Každý si s sebou přinese svoje speciální schopnosti a vybavení, které navíc budete moci postupem času vylepšovat.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Kromě příběhového cinematic traileru jsme se také dočkali pořádných gameplay záběrů a mohli jsme vidět, jak jedna taková mise bude probíhat. Mimozemská hrozba v podobě tzv. Archæns se ovšem bude vždy lehce měnit; nepřátelé mohou pokaždé obsadit jiné území jedné z 12 map a mohou se objevit jiné typy. Mezi ty ukázané patří například Spiker, Breacher, Tormentor, Apex, Rooker nebo Lurker. Navíc během samotného průchodu budete muset plnit řadu procedurálně generovaných úkolů, ať už jde o zabití speciálního cíle nebo ubránění nějakého místa.

Hrát přitom můžete buďto sami, nebo až se dvěma přáteli. A to bez ohledu na platformu, protože bude Rainbow Six Extraction podporovat cross-play. A to přímo během vydání 16. září/septembra na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.