Pro většinu velkých společností se pomalu blíží konec fiskálního roku. Prvního dubna/apríla začne nový rok, a tak se všichni ohlížejí zpět a zjišťují, jak se jim vlastně během minulého roku vedlo. Totéž samozřejmě dělá společnost Sony, která oznámila, že od prvního vydání konzole PlayStation 5 se prodalo kolem 4,5 milionu kusů.

V Sony chtějí do konce fiskálního roku prodat ještě tři další miliony kusů, aby se vyrovnali prodejům PlayStation 4 za stejné období v roce 2013 až 2014. I tak si ale vede konzole nové generace skvěle. Navzdory nedostatku jednotek kvůli koronaviru bylo již dříve oznámeno, že jde o nejsilnější konzolový start pro Sony. Nová konzole se navíc prodává pod cenou - a to i pod cenou, kolik stojí její výroba, která se bohužel nedá zvýšit. Během příštího fiskálního roku by chtěla společnost Sony prodat dalších 14,8 milionu kusů, jak prozradil finanční ředitel Hiroki Totoki.

Přečtěte si také: Problémy s nedostupností PS5 a Xbox Series X/S mohou trvat déle, varuje AMD

Mezi dalšími novými informacemi najdeme například to, že uživatelů předplatného PlayStation Plus je nyní 47,4 milionu, přičemž 87 % vlastníků PlayStation 5 právě PlayStation Plus využívá. Takového Spider-Man: Miles Morales se mělo prodat 4,1 milionu kopií a přibližně 53 % všech prodejů na konzoli mají pocházet z digitálního obchodu.

NOVÁ AKTUALIZACE SYSTÉMU

Současně vyšla nová verze firmwaru PlayStationu 5. Aktualizace s označením 20.02-02.50.00 opravuje zejména chybu s PS4 hrami na Blu-ray discích, kdy se titul do PS5 nainstaloval ve verzi pro PS4, i když uživatel zvolil vylepšenou verzi.

Update dále přidává možnost vybrat a upravovat videoklipy pomocí aplikace Share Factory Studio v galerii médií. Pochopitelně došlo také na zlepšení celkového výkonu systému.

Aktualizace má přibližně 863 MB a jde o čtvrtou aktualizaci firmwaru od listopadového/novembrového vydání PlayStationu 5.