Epic Games Store se pomalu, ale jistě blíží ke svým prvním narozeninám. Během času sesbíral své fanoušky, ale také kritiky, jimž se nezamlouvá jeho agresivní politika získávání titulových a/nebo časových exkluzivit. Jiné platformy se do tohoto dvakrát nezapojují, výjimkou je GOG polských vývojářů CD Projekt, který se o exkluzivitu pokusil u karetní hry vycházející ze světa Zaklínače - Thronebreaker. A právě ten CD Projektu ukázal, jak pověděl komunitní manažer Marcin Traczyk pro PCGamesN, že exkluzivita pro GOG možná nebude to pravé ořechové.

"Ukázalo nám to, že exkluzivita by moc nefungovala, protože nechceme omezovat počet hráčů, kteří by si hru mohli zahrát," zdůvodnil Traczyk. 

Traczyk nicméně podotkl, že když si na GOGu předobjednáte jejich nadcházející titul Cyberpunk 2077, vývojáři obdrží největší možný zisk. Hráči na tento fakt už dávno odpověděli, jelikož celá jedna třetina předobjednávek na PC vychází z GOGu. Traczyk míní, že když máte dobrou nabídku a správně s uživateli komunikujete, můžete je přesvědčit ke koupi na dané platformě.

Jeho i celý tým potěšila i častá situace, kdy hráči přemlouvali své kamarády k "přestupu" na GOG.