Jedním z nejzajímavějších aprílových žertů, s nimiž jsme se včera setkali, je nepochybně scénář Tiny Wars, díky kterému mohou červení a zelení plastoví vojáčci bojovat o obývák v Armě Reforger. Někteří fanoušci začali rázem vývojáře z Bohemia Interactive bombardovat s přáním, aby se z vtípku stala hratelná záležitost, čemuž se nelze příliš divit. Tiny Wars se dost podobají přídavku Green Army Men pro Rising Storm 2: Vietnam a oznámení od začátku dělalo dojem, že je celá věc až příliš propracovaná na to, aby šlo o pouhý aprílový žert.

Ve včerejším traileru lze kupříkladu spatřit dost propracovanou mapu nebo místa, na nichž mohou hráči sbírat zbraně podobně jako třeba v sérii Quake. Nejen to mohlo snadno vést k podezření, že je hračkové rozšíření Army Reforger reálné a že si ho dříve či později budeme moci opravdu zahrát. A nyní se to podezření potvrdilo.

Scénář s celým názvem Tiny Wars: The Micro Military Simulator je nyní k dispozici ve Worshopu Army Reforger jako oficiální, bezplatná modifikace o velikosti 59,76 MB. Součástí je vše, co jsme mohli vidět v traileru, takže díky tomuto svéráznému modu se můžete zúčastnit boje dvou týmů plastových vojáčků o obývák v módu Capture & Hold.

Nechybí ani tradiční možnost přepínat mezi pohledem z první a třetí osoby či množství nápisů v češtině, zpravidla na bednách, jež tvoří stěny a hranice mapy. Za zmínku také stojí, že při pádu z výšky se vaše postava nijak nezraní a na několika místech najdete plošiny, které vás vystřelí vysoko do vzduchu.

Do 9. dubna/apríla 2024 budou dokonce k dispozici oficiální servery pro Tiny Wars. Nutno ale podotknout, že mimo českých nápisů na některých herních objektech je obsah modifikace dostupný jen v angličtině a může způsobovat problémy v kombinaci s jinými aktivními mody. Proto doporučujeme Tiny Wars po stažení aktivovat jen ve chvílích, kdy si chcete konflikt hračkových vojáků zahrát. Nebo naopak před vstupem na server deaktivujte ostatní mody.