Aprílové žerty jsou v herním světě tradice a i letos jsme se dočkali mnoha více či méně zajímavých vtípků. Tradiční je také náš souhrn, takže se pohodlně posaďte a podívejte se, co si vynalézaví herní tvůrci připravili na rok 2024.

Pokud chcete srovnání s předchozími roky, podívejte se na souhrny z let 2023 (ve formě videa), 2022, 2021 a 2020.

NOVÁ KRABICOVÁ VERZE CYBERPUNKU 2077 OBSAHUJE 97619 DISKET

Polský CD Projekt RED konečně vyslyšel přání příznivců krabicových verzí her a fyzických médií. Ti, kterým se nelíbilo, že krabicovka Cyberpunku 2077 ve verzi pro PC obsahuje pouze aktivační klíč na GOG, si budou moci brzy pořídit disketovou edici Cyberpunku 2077 a expanze Phantom Liberty. Floppy Edition obsahuje úctyhodných 97619 disket a tvůrci odhadují, že při jejich okamžité výměně vám instalace zabere zhruba 2 měsíce. Předobjednávat můžete zde.

ARMA REFORGER A PLASTOVÍ VOJÁČCI

Arma Reforger od Bohemia Interactive se dočká aktualizace Tiny Wars, díky níž se hráči budou moci vrátit do dětských let. Update totiž nabídne souboje zelených a červených plastových vojáčků. Vývojáři slibují spojení hratelnosti válečného simulátoru a přesných replik retro miniatur nebo mapu, na níž najdeme vojenské vybavení, kostky stavebnice nebo lahváče piva Sláva.

VIGOR S DVOJITÝM BATOHEM

Bohemia Interactive ještě jednou, tentokrát díky konzolové multiplayerové střílečce Vigor. Pokud si v ní chcete zdvojnásobit kapacitu inventáře, můžete si koupit dvojitý batoh. Vaše postava pak bude mít batoh jak na zádech, tak na hrudi.

THAUMATURGO

Polské studio Fool's Theory, které nám nedávno nabídlo zajímavé RPG The Thaumaturge, se rozhodlo následovat mobilní hry jako Pokémon Go nebo The Witcher: Monster Slayer, a to s projektem ThaumaturGo. Díky této mobilní aplikaci a AR technologii tak budete moci lovit salutory i na ulici.

PO BZZZT PŘICHÁZÍ SPEED SKATING: SUMMER EDITION 2024

Karel Matějka alias Ko.dll, autor skvělé loňské plošinovky Bzzzt, oznámil novou hru. Speed Skating: Summer Edition 2024 se zaměřuje na nespravedlivé, ale intenzivní sportovní klání plná cheatů a upgradů. Dokonce se jedná o první MMO na ledě.

LEGO MIMOŇ, KTERÝ MĚŘÍ PŘES DVA METRY? ANO PROSÍM

Stavebnice LEGO prosakuje do videoherního světa už od druhé poloviny 90. let, takže ji musíme zmínit i tentokrát. Přestože letošní aprílový žert souvisí s chystaným animovaným filmem Já, padouch 4 a ne s nějakou hrou, pohled na obří, více než dva metry vysokou stavebnici Mimoně je jednoduše fascinující. Záplava žlutých kostek ale musí být peklo, a tak se ptáme, jestli to The LEGO Group s těmi sadami pro dospělé stavitele přece jen trochu nepřehání.

ONI V DEAD BY DAYLIGHT

Na hráče Dead by Daylight v časově limitované události čeká nový nepřítel, Oni.

LIMINÁDA HELMET POP

SlamTen se spojil se Starbreeze, aby vytvořili nejinovativnější a chuťově nejbohatší limonádu, jaká kdy byla uvedena na trh, Helmet Pop. Tento geniální nový nápoj je již zakázán ve 14 zemích, takže si ho rychle pořiďte, než bude zakázán všude.

Razer Cthulhu

Pohodlné křeslo je základ nerušeného zážitku při hraní počítačových her. Razer hráčům přináší křeslo s chapadly, která se o hráče postarají, aby už nikdy nemusel vstávat, včetně oholení a vyčištění zubů. Jak už to ale bývá, vše nejde podle představ...

SATISFACTORY NA NINTENDO SWITCH

Satisfactory Direct přinesl oznámení Nintendo Switch verze Satisfactory. Stavbu továrny krok za krokem, nebo pixel za pixelem, si budete moci užít i na záchodě. Jen pozor na hemoroidy.

OPERATION: BREAKING DEAD V ENLISTED

Gaijin Entertainment přináší hráčům Enlisted speciální událost Operation: Breaking Dead. Musíte udržet na uzdě a odrazit všechny útoky nových německých elitních jednotek ovládaných umělou inteligencí. Během účasti v těchto speciálních misích můžete navíc plnit tematické úkoly za jedinečné odměny.

FLESH – ZOMBIE ARMY VR

Rebellion Developments představuje Flesh. Tahle hostina v láhvi obsahuje všech 666 životně důležitých živin, které nemrtvý potřebuje během svého dne. Ať už je to rychlá vzpruha, nebo pomalý pohřeb, tahle hniloba v láhvi má vše.

NOVÁ ZBRAŇ V NARAKA: BLADEPOINT

Naraka: Bladepoint má novou zbraň: ruce. Pravý mistr bojových umění nepotřebuje k boji kov ani dřevo, protože jeho jedinou zbraní jsou ruce. 

POKÉMON SLEEP WORLD CHAMPIONS TOURNAMENT! 

Vítejte na novém turnaji ve spaní. Nenechte si ujít tyto trenéry spaní, kteří se snaží získat nejnečekanější trofej roku.

TAJEMSTVÍ PLAYSTATIONU 5

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadá uvnitř PlayStationu 5? Japonská Sony tohle tajemství odhalila.

ČISTÍCÍ VŮZ VE STAR CITIZEN

Bezednou díru na peníze důvěřivých fanoušků, která je známá jako Star Citizen, už po mnoha letech vývoje nelze brát vážně. Takže v tomto případě nemá aprílový žert takový dopad, protože už samotná hra je jeden velký vtip. Přesto došlo na vydání nové vesmírné lodě, kterou je... obyčejný čistící vůz. Jak je pro Star Citizen typické, tuto novinku si lze koupit za symbolických 50 dolarů a 5 dolarů můžete dát ještě za jeden z několika barevných nátěrů.

Kdybyste si náhodou chtěli vozítko koupit, tak zjistíte, že je to celé vtip a koupit nejde.

PŘEDSTAVUJEME NOVÝ KANÁL ZAMĚŘENÝ NEJEN NA JÍDLO - FOODFEED

Na YouTube sice existuje spousta kanálů, které se zaměřují na hodnocení, testy různých jídel a následná doporučení, žádný z nich to ale nedělá tak jak bychom chtěli. Proč tak nevzít dlouholeté zkušenosti z recenzování a nezaložit si vlastní kanál? Více informací najdete zde nebo ve videu níže.

Viděli jste další povedené vtípky? Podělejte se o ně s námi v komentářích.