Do rozbouřených vod pirátského PvPvE dobrodružství Sea of Thieves příští týden dorazí už devátá sezóna. Stane se tak u příležitosti pátého výročí.

Vývojáři ze studia Rare v rámci oslav chystají plno komunitních víkendů, celovečerní dokument a zbrusu nové sezóny plné loupeží. Devátá sezona Sea of Thieves začne 16. 3. a zaměří se na kvalitu života, sandboxové funkce a nové kosmetické věci.

World eventy už nebudou mít pevně danou úroveň náročnosti pro pirátské posádky všech velikostí, místo toho se budou dynamicky škálovat podle velikosti posádky. Náhodná setkání, jako je kraken nebo megalodon, budou mnohem častější.

Za aktivity v sandboxu můžete získat nové odměny. Samozřejmostí je také nový Plunder Pass a bonusem jsou úpravy uživatelského rozhraní.

Pokud v Sea of Thieves vyplujete mezi 17. a 22. 3., tak obdržíte figurku Lustrous Legend. Také byste se měli podívat na tuny zlevněných herních předmětů, které budou dostupné do 28. 3. Tak si nezapomeňte šetřit kořist.

Představení deváté sezóny Sea of Thieves

Zmíněný dokumentární film vyjde 20. 3. Rare ho popisuje jako upřímný pohled na vývoj hry. Pravděpodobně nás čeká něco podobného jako v případě dokumentárního filmu o Psychonauts 2 (video). Ten je plný emocí, což je přesně to, co fanoušci chtějí vidět.

Poslední dosud zveřejněnou novinkou je desková hra Sea of Thieves: Voyage od společnosti Steamforged Games. Dva až čtyři hráči budou soupeřit, vylepšovat své lodě, najímat posádku, lovit poklady a prodávat náklady. Přitom se budou snažit překonat jeden druhého a korunovat se pánem pirátů.

V balení bude deset kostek, 24 figurek a 150 karet. Cena byla stanovena na 60 dolarů. Steamforged Games má za sebou řadu stolních adaptací založených na populárních videohrách. Jmenovat můžeme Dark Souls a Resident Evil. Chystá také Monster Hunter: Rise a Elden Ring.

Hra Sea of Thieves je dostupná pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One, je také součástí Game Passu.