Na obzoru se objevila nemilá novinka pro fanoušky studia Grinding Gear Games a jejich akčního hack and slash RPG Path of Exile. Druhý díl této série se měl původně objevit na našich obrazovkách již v průběhu příštího roku, zatímco beta testování mělo být spuštěno brzy. To se ale nestane. Beta pro Path of Exile 2 nebude spuštěna dřív než v roce 2023 a kompletní vydání je zatím naplánováno až na rok 2024.

O odkladu se rozhovořil hlavní designér a producent Path of Exile Chris Wilson v podcastu Baeclast. Zde oznámil, že se studio musí nadále potýká s jistými nepříjemnostmi, především kvůli stále probíhající situaci okolo koronaviru. To má za následek zpomalení vývoje a následné odložení hry minimálně na rok 2024.

V tuhle chvíli má tým hotový první akt příběhu z plánovaných sedmi, zatímco druhý je téměř dokončen. Vývojáři mají před sebou ještě dalších pět aktů, a jelikož nechtějí při vývoji nic zanedbat, muselo dojít k odkladu. Přece jen je lepší si počkat, než dostat nedodělanou hru.

Path of Exile 2 tedy ještě nějakou dobu neuvidíme. Přesto už tvůrci stihli ukázat záběry ze hry, na kterých vypadá nové Path of Exile opravdu skvěle. Titul bude po vizuální a grafické stránce značně vylepšen, zatímco gameplay zůstává de facto stejný a akorát přidává pár věcí navíc. Vydání můžete očekávat na PC a konzolích. Dostupný bude také cross-play mezi počítačem a konzolemi.