V novém gameplay videu z připravovaného DIRT 5 jsme se tentokrát podívali na událost Path Finder, která si dává za úkol postavit před hráče ten nejnáročnější terén, šílené překážky a plně využít jejich závodní potenciál. Budete se prohánět v nebezpečné skalním terénu s velkými změnami výšky a váš úspěch nebude záviset pouze na rychlosti, nýbrž i na důmyslné strategii a přežití v nelítostném prostředí.

Abyste v takovémto extrémním terénu mohli vůbec závodit, budete potřebovat i extrémní vozidlo, ve kterém se na onu šílenou trať plnou prudkých zatáček, skoků a dalších nástrah pustíte. Nebojte, vývojáři z Codemasters vám umožní usednout do auta, které se pro tento terén doslova zrodilo. K dispozici dostanete takzvaný monstrous rock bouncer s obrovskými pneumatikami, šíleným odpružení a dostatkem síly.

A kdy se vůbec DIRT 5 dočkáme? Hra bude dostupná na PS4, Xbox One a PC přes Steam již 9. 10. Později v tomto roce vyjde i na konzolích PS5 a Xbox Series X. Verze pro Google Stadia se potom dočkáme až na začátku roku 2021.