Poté, co nás Respawn Entertainment nedávno navnadil pomocí svého animovaného filmečku na osmou sezónu Apex Legends, jsme se nyní dočkali i větších podrobností, včetně záběrů přímo ze hry. Dočkáme se nové australské legendy zvané Fuse a pár menších i větších změn na původní mapě Kings Canyon. Sezóna nám také přinese novou zbraň ve stylu opakovací pušky a zlaté zásobníky. To vše už 2. 2. 2021.

PŘICHÁZÍ NOVÁ LEGENDA S EXPLOZIVNÍ NÁLADOU

Tato nová postava byla z kódu hry vyčtena už pár dní zpátky a ukázalo se, že se komunita nepletla. Walter „Fuse“ Fitzroy je totiž opravdu novým hrdinou. Řadí se do skupiny útočných legend a pokud rádi hrajete agresivně, nejspíše vás bude bavit. Stejně jako každá postava nabízí jednu pasivní, taktickou a ultimátní schopnost.

  • Pasivní: Umožňuje mít více granátů v inventáři
  • Taktická: Vystřelí explozivní granát z Fusovy paže
  • Ultimátní: Pomocí minometu vystřelí projektil zanechávající kruh ohně na zemi

Podle slov vývojářů má být Fuse hlavně pro ty, co rádi hrají s granáty. Má tak těmto hráčům otevřít zase trochu zajímavější styl hraní. Ultimátní schopnost se zase bude dobře kombinovat s jinými legendami, například s Causticovým toxickým plynem nebo Gibraltarovým bombardováním.

VÝVOJÁŘI NASLOUCHAJÍ ZPĚTNÉ VAZBĚ A POZMĚŇUJÍ KINGS CANYON

Zajímavé změny čeká i původní mapa Kings Canyon, kde nyní havarovala obrovská loď a bylo upraveno hned několik lokací. Na oficiálním blogu Apex Legends vývojáři zmiňují, že díky těmto změnám se dočkáme zajímavějších lokací na severozápadní části mapy. Odstraněné budovy by také měly pomoct ke zmenšení množství takzvaných „3rd party situací“.

V první řadě se můžeme podívat na tu nejdůležitější změnu. Tou je Fusova havarovaná loď. Veprostřed naleznete vyvýšené lešení poskytující silnou pozici a po stranách zase několik ECHO stanic se slušným množstvím vybavení. Spolu s padající lodí bylo ale strženo i několik existujících staveb, které opět trochu mění styl, kterým se tato část mapy hraje.

Přečtěte si také: S osmou sezónou Apex Legends dorazí nová postava a verze pro Switch

Kvůli povodním byla změněna i lokace Slum Lakes. ECHO týmy zde postavily budovy na filtraci vody. Najdete tady nově uzavřené struktury umožňující souboje na blízko, a naopak i vysoké plošiny ideální pro odstřelovače. Na mapě se dále rozpadla i skála, jež odhalila obrovské kosti hned vedle letecké základny. Rozmístěny byly po světě také zbrojnice, které se dají otevřít pomocí chytře umístěného granátu a nabídnou vám velmi dobrou výbavu.

Jako poslední byla na popud hráčů upravena i jedna menší lokace. Konkrétně je to farma. Tato malá budova byla totiž podle vývojářů frustrujícím místem, kde hráči často uvízli na delší dobu, kvůli neustálým příchodům dalších týmů.