Už je to skoro dva roky, co tvůrci série Titanfall vydali svou battle royale hru Apex Legends. Za tu dobu jsme dostali sedm sezón, některé přinesly větší, některé menší změny. Zanedlouho nám vychází sezóna osmá, která přinese několik změn. Už víme, kdy si ji zahrajeme. Spolu s tím uniklo datum vydání hry pro Nintendo Switch.

Apex Legends začínal s jednou mapou a osmi postavami, které jsou nazývané Legendy. Od té doby jsou hratelné mapy tři a k dispozici je 15 postav. Osmá sezóna jednu z map pojmenovanou Kings Canyon kompletně předělává, díky příchodu nové Legendy jménem Fuse. Spolu s oznámením byl také do světa vypuštěn animovaný trailer přibližující jeho příběh experta na výbušniny.

Tenhle už od pohledu drsný chlapík s knírkem svou kariéru začal v dětských letech, kdy našel se svými přáteli lesklý granát. Se svým nově nabytým pokladem si vytvořil pouto, kdy po letech trénoval a pracoval jako bojovník v ringu a rozhodl se přihlásit do her Apex. Jeho přátelé na to reagovali tak, že se ho pokusili zabít granátem. Fuse ho vzal do ruky a nechal vybouchnout, a pak jen tak od něj odkráčel, jako by se nic nedělo.

Při sledování traileru (úplně nahoře) vystává pár otázek – třeba proč ho přátelé z dětství chtěli zabít jen kvůli tomu, že se přihlásil do Apexu? Má ten zářící granát nějaké mystické schopnosti? Kdo vůbec byli ti lidé? Mohou to být nové Legendy?

Odpovědi na otázky dostaneme zanedlouho, sezóna s názvem Mayhem totiž dorazí 2. 2. a přinese s sebou právě postavu Fuse, jeho zbraň nazvanou 30-30 Repeater (kategorie lever-action) a přepracovanou mapu Kings Canyon.

Zmínit také musíme nedávný únik, podle kterého má spolu s osmou sezónou dorazit i verze pro konzoli Nintendo Switch, u které je vydání dost pravděpodobné. Minulý rok totiž EA tuto verzi odložila právě na letošní rok, tak doufejme, že se únik nemýlí. Očekává se, že Switch verze bude podporovat cross-play napříč všemi platformami.

Apex Legends si můžete bezplatně zahrát na PC (Origin a Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.