Období odkladů pokračuje i se začátkem nového měsíce. Hráči budou muset být trpěliví při čekání na válečnou real-time strategii Men of War 2, konkurenci FIFA a eFootballu v podobě UFL i na kooperativní kampaň a třetí sezónu střílečky Halo Infinite.

Začneme u Men of War 2. Ukrajinské studio Best Way potřebuje více času, nechce uspěchat vývoj na úkor kvality. Čas navíc autoři využijí k leštění a vyvážení obsahu, který je rozsáhlejší než v případě prvního dílu. To je společně s válkou na Ukrajině hlavní důvod, proč Men of War 2 vyjde až někdy v roce 2023. Hra bude dostupná na Steamu, Epic Games Store a v dalších digitálních obchodech.

Na rok 2023 se přesunul i UFL, bezplatná konkurence pro série FIFA a eFootball, která má velké ambice. Zdá se, že si tvůrci ukousli příliš velké sousto. Poukazují na nesmírně technologicky složitou hru, která musí simulovat celou škálu fotbalových mechanik a technik s dynamickými, realistickými animacemi a hráči světové třídy.

UFL je hotové z přibližně 80 procent, sdělil ještě generální ředitel Strikerz Inc a potvrdil verze pro PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Ani on, ani tisková zpráva, nezmiňuje verzi pro počítače.

Tak nějak se s tím počítalo, přesto oficiální potvrzení zklamalo nejednoho fanouška. Kooperativní kampaň pro Halo Infinite se očekává až 8. 11. Ještě horší je to v případě kooperativní hry na rozdělené obrazovce, co-op split-screen se úplně ruší a kreativní ředitel Joseph Staten využije všechny zdroje k jiným věcem.

Kooperativní kampaň byla letos v létě testovaná v betě, skončila na začátku srpna. Jak se zdá, tak před vývojáři je ještě nějaká ta práce. Během zimní aktualizace by měl být v betě dostupný dlouho slibovaný režim Forge.

Zpoždění se týká také třetí sezóny multiplayeru Halo Infinite. Nebude spuštěna kolem listopadu, ale od 7. 3. do 27. 6. 2023. V zimní aktualizaci se alespoň do hry dostanou dvě nové mapy, které byly vytvořeny pomocí Forge: Detachment a Argyle.

Takhle teď vypadá plán: