Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Spekuluje se o remaku prvního Red Dead Redemption. Westernová akce od Rockstar Games by údajně měla vyjít v novém kabátku na začátku příštího roku pro PC, PS5 a Xbox Series X. Hra má údajně běžet na enginu Red Dead Redemption 2 a zahrne několik vylepšení herních mechanismů, včetně lepšího rybolovu a lovu, stejně tak nové mise. Tím pádem by se ve hře mohl objevit i Arthur Morgan. Spekulace berte s rezervou, pocházejí z fóra 4chan.

- Máme tu další odklady. Po prezentaci PS5 došlo k odkladu Summer of Gaming i prezentace Cyberpunku 2077. Summer of Gaming se posouvá o tři dny, zatímco Cyberpunk 2077 uvidíme 25. 6. místo 11. 6. Více v našem přehledu.

- Na The Last of Us Part II láká pěkně zpracovaná reklama. Herečka se sice Ellie moc nepodobá, ale jinak se video povedlo. Co myslíte? Hra vychází 19. 6. s českými titulky exkluzivně na PlayStation 4.

- Společnost Zynga, která stojí za úspěšnými flashovými hrami jako je FarmVille, kupuje istanbulskou technologickou firmu Peak za 1,8 miliardy dolarů (polovina v hotovosti, druhá v akciích). Ta byla založena v roce 2010. Zynga očekává, že akvizicí se zvýší počet denních aktivních uživatelů o 60 procent. Peak Games mají za sebou puzzle tituly Toon Blast a Toy Blast.

- Double Fine Productions utlumí své vydavatelské aktivity a bude se soustředit na vývoj her. Autoři Psychonauts, Costume Quest a Grim Fandango potvrdili zvěsti, které se internetem nesly od minulého roku, kdy Microsoft koupit Double Fine a přidal ho mezi své týmy v rámci Xbox Game Studios. Double Fine publikovali nezávislé tituly, například Gang Beasts a Knights and Bikes.

Přečtěte si také: Bohemia Interactive zůstává nezávislé. Čínský Tencent české studio nekoupil

- Internetový obchod ShopTo do své nabídky přidal Prey VR pro PlayStation VR, hru dosud Bethesda neoznámila.

- Pokud jste čekali na češtinu pro Expeditions: Viking, tak jste se dočkali. Současně byl potvrzen překlad Star Wars Jedi: Fallen Order, který vede také Farflame se svým týmem.

- Podle všeho nám Sony v dohledné době odhalí AAA titul RaySpace pro PS5 od Japan Studio. Původně měla být hra představena ve čtvrtek večer, ale akce byla odložena. Na tento projekt podala Sony ochrannou známku již v roce 2017. V té době byl považován za vesmírnou hru od japonského vývojáře Tsutomu Kouna. Internetem se nesou i zprávy, že už na PS4 jsme si tuto hru měli zahrát společně s Horizon Zero Dawn 2, ale Sony se rozhodla počkat a vydat vše až na PlayStation 5.

- Za necelá 4 eura si můžete na Steamu koupit FH Tuning Pack. Do Euro Truck Simulatoru 2 přidává nové možnosti pro přizpůsobení vozu Volho HF. DLC dohromady obsahuje více než 80 položek pro přizpůsobení exteriéru.

- Ukázka z hororu Scorn během Inside Xbox neběžela na Xboxu Series X, ale na počítači s procesorem AMD Ryzen a grafickou kartou Nvidia RTX 2080Ti. Vidět jsme mohli 4K záběry při 60 snímcích za sekundu. Stejného výkonu mají hráči dosáhnout i s RTX 2070 Super. Jak to bude na Xboxu Series X, to zůstává otázkou.

Přečtěte si také: Nabídka bezplatných her v Epic Games Store zvyšuje jejich prodej na Steamu

- Observer System Redux předvádí nový systém nasvícení, který bude na PlayStationu 5 a Xboxu Series X. Kyberpunkový horor má na nové generaci konzolí (a také PC) nabídnout nový obsah, který by měl o 20 procent prodloužit hraní.

- System Shock 3 vzniká ve spolupráci společností OtherSide Entertainment a Tencent Holdings. Komunitní manažerka Alyssa Marshall ze studia OtherSide objasnila, že jsou nadále zapojeni do vývoje, ale víc to nemohou komentovat. Tencent měl hodit vývojářům záchranné lano a převzít vývoj očekávané střílečky.

- Sony z oficiálních stránek PlayStationu 5 odstranila informace, že konzole vyjde koncem letošního roku (Holiday 2020). Aktualizaci stránek začali hlásit lidé z celého světa včera odpoledne a obávají se o odklad na rok 2021. To je ale dost nepravděpodobné. Vysvětlením může být, že Sony měla ve čtvrtek v plánu upřesnit datum vydání, ale akce byla z důvodu nepokojů v USA odložena na neurčito.

- Službu PlayStation Now, která u nás není oficiálně dostupná, rozšíří v tomto měsíci survival horor Metro Exodus, akční stealth adventura Dishonored 2 a závody NASCAR Heat 4 pro PS4.

- Ubisoft reaguje na kritiku kolem nového obchodního modelu Trackmanie. Francouzská společnost objasnila, že nejde o předplatné. Místo toho si hráči kupují přístup k obsahu po stanovenou dobu. Hráči kritizují tento obchodní model a dle svých slov by si raději koupili plnou hru, a ne obsah na určitou dobu.

Přečtěte si také: Fyzické verze her vymírají, vychází Valorant, o The Last of Us Part 2 je velký zájem

- Před oficiálním příchodem remasteru Crysis si na předělávku posvítili šikovní moddeři a představili nám Crysis Enhanced Edition modifikaci. Jejím cílem je maximalizovat vizuální vlastnosti hry. Mod výrazně vylepšuje textury a systém nasvícení. K tomu dokáže rozlišení až 8K a vylepšuje také částice, světla, oblohu, vnitřní osvícení a mnoho dalšího