S blížícím se koncem roku bohužel odklady her nekončí, spíše přibývají. Na seznam letošních odpadlíků se dostávají Sons of the Forest a Digimon Survive.

Survival The Forest z roku 2018 byl velmi úspěšný. Není divu, že na něj chtějí ve studiu Endnight Games navázat a přinést hráčům pokračování s drsným přežíváním. Na druhou stranu cítí velký tlak. Aby naplnili očekávání hráčů, rozhodli se Sons of the Forest odložit na rok 2022. Přesné datum chtějí oznámit za několik týdnů skrz nový trailer. Prozatímní náplastí jsou nové screenshoty.

Sons of the Forest opět pozve hráče do temného lesa, kde budou čelit děsivým bestiím sami nebo v doprovodu kamaráda. Předchozí trailer naznačoval hororovější atmosféru a větší důraz na boj, zatímco v původní The Forest šlo zejména o sbírání zásob a stavbu. Tady budete bojovat s démony za pomoci různých zbraní, včetně těch střelných. Chybět ale nebude ani sekera.

Druhou čerstvě odloženou hrou je Digimon Survive. V létě 2020 byl titul oznámen na rok 2021 pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Nedávno vývojáři přiznali, že potřebují více času. Ani zde nebylo specifikováno, kdy přesně Digimon Survive vyjde.

„Není to snadné rozhodnutí, ale chceme tento čas navíc využít ke zlepšení kvality hry. Celý tým na hře pracuje, jak jen to jde. Prosíme vás o trpělivost. Těšíme se, že se s vámi brzy podělíme o další novinky a aktualizace. Ještě jednou děkujeme za vaši trvalou podporu,“ dodali v oznámení o odkladu.

Digimon Survive sleduje mladíka jménem Takuma Momozka a jeho skupinu teenagerů. Ti se ztratí během školního výletu a ocitnou se v novém světě plném Digimonů. Takuma je spárován s Agumonem a každý z jeho kamarádů získává svého vlastního Digimona. Společně musí najít způsob, jak se dostat opět domů.