Černý kůň z roku 2019 obdrží letos pokračování. Na A Plague Tale: Requiem je v očích novinářů nahlíženo stejným způsobem, po dohrání netradičního akčního stealth dobrodružství A Plague Tale: Innocence se hráči na druhý díl těší a vývojáři z Asobo Studio mají větší ambice. Fanoušky se rozhodli potěšit sběratelskou edicí.

Sběratelská edice A Plague Tale: Requiem zahrne kód pro stažení PC verze ze Steamu, případně exkluzivní obal u PlayStation 5 a Xbox Series X/S verzí. Verze pro Nintendo Switch v plánu není. Tím hlavním je ale soška z pryskyřice s hlavními hrdiny o výšce 21 centimetrů, kovová brož inspirovaná peřím, které má u sebe Hugo, vinylová deska se soundtrackem a tři litografie ve formátu A4.

Sběratelská edice bude k dostání exkluzivně přes obchod vydavatelství Focus Entertainment za 189,99 dolarů, což je přibližně 4225 Kč.

Standardní edice A Plague Tale: Requiem se bude prodávat za 50 dolarů (cca 1112 Kč), a to bez ohledu na to, kterou platformu si vyberete. Všechny edice zahrnou také bonus k předobjednávce v podobě balíčku The Protector Pack. Ten obsahuje The Red Damsel Crossbow Skin, bonusový materiál pro crafting a 13 exkluzivních kosmetických doplňků pro Amicii.

První díl měl české titulky, na potvrzení lokalizace u A Plague Tale: Requiem se netrpělivě čeká.

SRDCERVOUCÍ VÝPRAVA

„Daleko za mořem je ostrov... Vydejte se na srdcervoucí výpravu do brutálního, dechberoucího světa pokřiveného nadpřirozenými silami,“ láká tisková zpráva.

Poté, Amicia a Hugo utečou ze své zpustošené vlasti, vydají se daleko na jih, do nových oblastí a živoucích měst. Tam se pokusí začít nový život a dostat Hugovu kletbu pod kontrolu.

Jenže když se Hugovy schopnosti opět probudí, smrt a zkáza se vrátí v podobě žravých krys. Sourozenci jsou opět donuceni vydat se na útěk a vkládají naději do zaslíbeného ostrova, kde možná najdou klíč k Hugově záchraně.

Objevte cenu za záchranu svých milovaných během zoufalého boje o přežití. Útočte ze stínů či rozpoutejte peklo, překonejte soupeře i výzvy pomocí celé řady zbraní, nástrojů a nadpozemských sil.