Britské studio Creative Assembly neprožívá nejlepší období. Vývojářům byla zrušena extravagantní střílečka Hyenas a po nepovedeném experimentu se vracejí k sérii Total War. Ovšem ani tady nemají moc důvodů k oslavě, protože Total War: Pharaoh z loňského října neuspokojil hráče, ale naštěstí letos započala jeho velká oprava. V budoucnu by tvůrci konečně mohli vyslyšet fanoušky a přinést požadované Total War. Naději nám všem dává čerstvý průzkum.

Hráčům se v e-mailech začala objevovat prosba o vyplnění dotazníku zaměřeného na Total War a další strategické hry společnosti Sega. Zajímavá je část věnovaná historickému zasazení. Tady je uvedena první světová válka, vietnamská válka, Byzantská říše, Osmanská říše, Starověká Indie, vikingové, španělské dobývání Ameriky, druhá světová válka a středověk.

Vietnamská válka a druhá světová v případě Total War působí překvapivě, ale může jít pouze o filtr pro rozdělení lidí do skupin relevantních pro analýzu průzkumu. Nicméně se už nějakou dobu spekuluje, že další Total War by mohl být v období první světové války. Naopak fanoušci už mnoho let volají po pokračování dílů Empire a Napoleon.

V průzkumu dále najdeme fiktivní prostředí od Lord of the Rings přes Star Wars, Star Trek, Clash of the Titans, Game of Thrones, Warcraft, The Witcher, Dunu, Battlestar Galactica, Warhammer 40,000, Dungeons & Dragons až po Marvel. Z toho nelze nic usuzovat. Nicméně vzhledem k úspěchu série Total War: Warhammer je pravděpodobný další díl.

Poslední zajímavou otázkou průzkumu jsou potenciální prvky, které by hráči ve hře chtěli. Tady se objevuje letecká podpora a dynamické krytí v rámci většího množství taktických prvků v real-time bitvách. Nebo nový typ real-time bitev, jako jsou námořní, výsadkové či vesmírné bitvy. Zdá se, že myslí opravdu na vše. Průzkum můžete vyplnit zde.

Kromě řešení budoucnosti v Creative Assembly pracují na aktualizaci 4.2 pro Total War: Warhammer 3. Nachází se ve fázi testování a už příští týden se máme dozvědět první podrobnosti o novém obsahu. Total War: Pharaoh zase po nedávno vydaném updatu High Tide s mořskými národy obdrží hotfix, který má odstranit některé chyby.