Ze všech stran od Ubisoftu slyšíme, že Assassin’s Creed Mirage se vrací ke kořenům série a chce zaujmout hráče, kteří netouží po obrovské mapě s miliony otazníků, ale naopak hledají ucelenější dobrodružství zaměřené na stealth. Nově jsme se dozvěděli o velikosti mapy a herní době.

Bagdád 9. století bude rozlohou podobný Konstantinopoli z Assassin's Creed Revelations a Paříži z Assassin's Creed Unity. Takže i přes jisté zmenšení se budeme pohybovat ve velkém městě, které sází na nelinearitu. Sami si zvolíme, v jakém pořadí budeme plnit jednotlivé cíle. Vývojáři chtějí, abychom mohli dělat cokoliv a likvidovat nepřátele tak jak zrovna budeme chtít. To se týká pořadí i stylu.

I z toho důvodu je těžké stanovit herní dobu. Nicméně hlavní příběh bude na 15 až 20 hodin. Komornější Assassin’s Creed vyjde 12. 10. letošního roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC.

Mimochodem, pokud hrajete Trackmanii, tak už dnes večer bude možné zajezdit si v Bagdádu. Jde o speciálně tratě a další obsah v rámci netradičního crossoveru. Podívejte se na video: