Studio BioWare se podělilo o grafické a výkonnostní možnosti jednotlivých platforem u Mass Effect: Legendary Edition. U PC verze se samozřejmě nic nemění a pokud budete mít dostatečně výkonnou sestavu, tak si můžete remasterovanou trilogii vychutnat až při 240 snímcích za sekundu.

Na všech konzolích si můžete zvolit mezi režimem kvality a výkonu. Avšak pouze na Xboxu Series X bude povolen výkonnostní režim pro 120 snímků v rozlišení 1440p, zatímco na PlayStationu 5 to bude 60 snímků ve stejném rozlišení.

Jaký je k tomuto rozdílu důvod? O lepší výkon na Xboxu Series X se postará zpětná kompatibilita Xboxu, která umožňuje 120 Hz. Vývojáři totiž Mass Effect: Legendary Edition prozatím nevylepšují pro novou generaci konzolí.

Na Xboxu One a PS4 hra poběží při 30 nebo 60 snímcích za sekundu v rozlišení 1080p s možností vybrat si mezi lepší grafikou nebo plynulostí. Na PS4 Pro se rozlišení u kvality zvedne na 4K UHD a při výkonu na 1440p. Na Xboxu One X a Xbox Series S se pak můžete těšit na 30 snímků v rozlišení 4K UHD nebo 60 snímků ve 1440p.

Mass Effect: Legendary Edition vyjde 14. 5. letošního roku na PC, Xbox One a PS4. Na Xboxu Series X/S a PS5 si zahrajete skrz zpětnou kompatibilitu.

Přečtěte si také: Mass Effect: Legendary Edition předvádí grafická vylepšení