Je velká šance, že za měsíc se konečně seznámíme s dlouho očekávaným návratem Lary Croft. Novou akční adventuru Tomb Raider připravují ve studiu Crystal Dynamics za podpory Amazonu v Unreal Enginu 5. Jako vedoucí designér v týmu působí Jeff Ross, jenž předtím vedl vývoj Days Gone ve studiu Sony Bend.

Teď do sebe vše zapadá. Zkušenosti Rosse se Crystal Dynamics velice hodí, poněvadž nový Tomb Raider se má odehrávat v otevřeném světě a Lara bude používat motorku. Tu měl na svých cestách zamořeným zombie světem k ruce také Deacon St. John, hlavní hrdina motorkářské balady.

Poměrně spolehlivý leaker V Scooper tvrdí, že se podíváme do otevřeného světa zasazeného do Indie. Tady se bude Lara pohybovat na motorce a k dispozici bude mít padák a své horolezecké schopnosti.

Mapa je popisována jako neuvěřitelně rozsáhlá. „Představte si setkání s tygry, leopardy, obrovskou faunou a prostředími, jako jsou džungle, zasněžené hory, útesy, pouště... potenciál je úžasný,“ uvádí leaker na konto různorodé Indie.

Po příběhové stránce má v severní Indii dojít k přírodní katastrofě, která odhalí ruiny a artefakty starověkého císaře Ašóky. Lara musí soupeřit se spolkem Society of Raiders a dalšími rivaly v hledání těchto vzácných a mocných relikvií.

Zajímavostí je, že členové Society of Raiders se zhlédli v tom, co Lara dělá a inspirovali se, ale slavná archeoložka s nimi není nijak spojena a obě strany mají opačné záměry. Další novinkou je verbování spojenců, kteří mohou strategicky pomoci v misích i boji.

Když jsme u boje, tak tentokrát má být kladen důraz na nesmrtící boj, kdy Lara soupeře přemůže, ale nemusí ho nutně zabít. To je velký odklon od předešlé trilogie a konkurenční série Uncharted od PlayStationu.

Mimochodem, tento popis se shoduje s uniklých scénářem. Autoři požadovali jeho stažení. Psalo se v něm o tom, že Lara Croft je na vrcholu své kariéry. Už není mladá nezkušená žena. Místo toho se vrhla na život dobrodruha a roky už chrání artefakty. Už tedy nejde o rodinné drama. Místo toho má Lara bojovat se samotou. I to se ale má změnit, protože Lařina dobrodružství jsou velmi známá, všimla si jich média a inspirovala další dobrodruhy, respektive vykrádače hrobek. Ty bude muset vést, aby společně zachránili svět, když budou čelit novým problémům. S nimi mají souviset strašidelné hororové prvky. Spolupráce je pro Laru úplná novinka, cítí se nesvá. Zmiňovala se také záhadná kataklyzma.

Před časem se na oficiálních stránkách studia Crystal Dynamics objevily obrázky naznačující nový vzhled Lary Croft. Později však vyplavalo na povrch, že nemusí jít o vzhled, který byl použit pro nové dobrodružství.

Brzy bychom se měli dozvědět první oficiální podrobnosti, protože hra má vyjít během příštích 12 měsíců pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, alespoň to tvrdí leaker. Připomínáme, že za měsíc se koná Summer Game Fest.