V posledních dnech jsme tu měli nálož nových materiálů ze Star Wars Outlaws zásluhou zahraničního magazínu IGN a jeho série IGN First, ale nyní se hlásí o slovo také tradiční Comic-Con v San Diegu. Díky slavné akci jsme se totiž dočkali osmiminutového videa, které si klade za cíl představit autory v pozadí vývoje, tedy zaměstnance studia Massive Entertainment (The Division, Avatar: Frontiers of Pandora), Ubisoftu a divize Lucasfilm Games.

S ohledem na takové zaměření video nabízí spíše souhrn už známých informací a údajů než lavinu novinek, a tak se během těch 8 minut do zblbnutí opakují slova jako podsvětí, syndikát nebo reputace. I tak se ale díky němu můžete podívat na slušné množství nových záběrů z hraní akční adventury, která je zasazená do otevřeného světa měsíce Toshara a planet Tatooine, Akiva, Kijimi a Cantonica.

Záběry konkrétně nabízejí bližší pohled na hlavní hrdinku Kay Vess, jejího droidího spojence ND-5, úhlavního nepřítele jménem Sliro nebo Qi'ru, šéfku syndikátu Rudý rozbřesk (Crimson Dawn). Bohužel je očividné, že si Ubisoft nemohl dovolit tvář herečky Emilie Clarke, která Qi'ru ztvárnila ve filmu Solo: Star Wars Story z roku 2018. Zde totiž bývalá parťačka Hana Sola původem z planety Corellia vypadá o dost jinak než v dnes už pozapomenutém filmu.

Rudý rozbřesk je každopádně jen jeden z několika zločineckých syndikátů, mezi nimiž bude možné při hraní pendlovat. Jsou tu také Huttové, Pykeové nebo klan Ashiga, který byl podobně jako měsíc Toshara nebo Slirova organizace vytvořen přímo pro potřeby hry. Zajímavé je, že klan tvoří příslušníci rasy melitto. Jedná se o hmyzem inspirované humanoidy, kteří jsou slepí, takže v případě oděvů, vybavení i architektury upřednostňují textury a zvuky před barvami nebo světly. Do podlah svých sídel tak kupříkladu zasadili kovové prvky, aby mohli cítit, kam jdou. Což je i na poměry světa Star Wars poměrně neobvyklé pojetí.

Bude i zbytek hry podobně originální? To budeme moci zjistit 27. srpna/augusta 2024, kdy Star Wars Outlaws vychází ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, ale jen pokud si předobjednáte některou z dražších edic. Ostatní si musí počkat na 30. srpna/augusta 2024.