Aktualizace: Netrvalo dlouho a slibovaný trailer představující Ermaca v Mortal Kombatu 1 je tady. Podívat se můžeme na jeho vzhled, pohyby a schopnosti.

Ermac se poprvé objevil v Ultimate Mortal Kombat 3. To se psal rok 1995. V novém díle ho doprovodí Mavado jako další Kameo bojovník.

Pro majitele Kombat Packu bude Ermac dostupný od 16. dubna/apríla. Od 23. dubna/apríla si ho budou moci koupit všichni ostatní. Kombat Pack obsahuje ještě postavy Quan Chi, Homelander, Omni-Man , Peacemaker a Takeda. Termín příchodu Mavada zatím stanoven nebyl.

Ještě před vydáním traileru prozradil Ed Boon, šéf Mortal Kombatu, zajímavé detaily o historii a toho, jak se Ermac vlastně dostal na svět:

„Před více než 30 lety jsme pracovali na prvním Mortal Kombatu. Herní software obsahoval části kódu, ke kterým se (teoreticky) nikdy neměl nikdo dostat. Pokud se tak stalo, inkrementovalo se počítadlo, které zaznamenávalo Error. Vytvořili jsme také obrazovku ‚Game Audits‘, kde jsme mohli toto počítadlo kontrolovat v hernách.

Aby byl každý záznam krátký, napsal jsem v assembleru MACRO, které volalo všechny potřebné funkce v jednom řádku kódu. Makro se jmenovalo Ermac... zkratka pro Error Macro.

Bohužel nebo bohudík jsme uváděli počet Ermaců, které se vyskytly, přímo za logem/počtem soubojů hráčů s Reptilem, což byl skrytý bojovník v prvním Mortal Kombatu.

To (samozřejmě) vyvolalo u hráčů spekulace, že Ermac byl další skrytou postavou, stejně jako Reptile. Brzy se pověsti o Ermacovi staly legendou, hráči trvali na tom, že s ním bojovali. Nebylo tomu tak.

V Mortal Kombat 2 jsme z Reptilea udělali hratelného bojovníka a přidali jsme 3 nové skryté bojovníky – Smoke, Jade a Noob Saibot. Někteří hráči však stále hledali Ermaca.

Pro MK3 jsme se rozhodli proměnit některé mýty ve skutečnost, počínaje Animality. Nakonec jsme v Ultimate MK3 (docházely barvy) konečně přidali Ermaca jako skutečného (červeného nindžu) bojovníka do soupisky.

V průběhu let se několikrát objevil ve hrách MK. Nyní má plnohodnotný příběh/historii a je součástí MK lore.

Nikdy (nebo téměř nikdy) jsme si nepředstavovali, že se tento směšně pojmenovaný červený ninja stane tak důležitou součástí historie Mortal Kombatu a že tu bude i po více než 30 letech! Ale tady je a chystá se připojit k soupisce Mortal Kombat 1.“