Švédská vydavatelská společnost Paradox Interactive dnes večer uspořádala prezentaci, kde se pochlubila hrami, na které se v nadcházejících měsících můžeme těšit na počítačích a konzolích.

To, co nedokázalo studio Maxis s návratem SimCity, tak to dokázalo studio Colossal Order ve spolupráci s Paradox Interactive u Cities: Skylines. Budovatelská strategie/manažer města zaujal hráče po celém světě a za téměř 8 let své existence se stal skutečným hitem. Není tak divu, že dnes večer bylo oznámeno pokračování.

Cities: Skylines 2 je next-genové pokračování uznávaného titulu. Nabídnout má otevřenější hratelnost a plně realizovaný dopravní a ekonomický systém.

Autoři lákají na možnost vytvořit a spravovat vlastní město bez omezení. Pokračování jde více do hloubky simulace a živé ekonomiky. Má být výzvou pro vaše rozhodovací schopnosti a umožnit vám vybudovat město vašich snů.

„Když o tom dokážete snít, dokážete to i postavit!“ vzkazují tvůrci s tím, že vaše město se bude vyvíjet a reagovat na vaše rozhodnutí. Má jít o dynamicky a neustále se měnící svět, jenž je výzvou i odměnou.

„Využijte svou kreativitu a schopnosti strategického plánování, abyste své město rozrostli v prosperující metropoli, která bude přitahovat podniky, obyvatele i turisty. Možnosti jsou neomezené – od obytných čtvrtí až po rušná centra. Procházejte složitými úkoly spojenými s řízením města a držte krok s potřebami a požadavky svých obyvatel.“

„Sledujte, jak se vaše město postupem času rozrůstá a proměňuje. Díky úžasné grafice, která je stejně krásná jako detailní,“ dodává tisková zpráva.

Cities: Skylines 2 vyjde v letošním roce na PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. Bude také součástí předplatného Game Pass.

Teď tady máme taktickou strategickou dobrodružnou akci s tahovými souboji The Lamplighters League od autorů Battletechu.

Hra se odehrává v alternativních 30. letech 20. století a ovládat budete skupinu jedinečných postav se svými plusy a minusy, a to platí o boji i roli v týmu. Vy budete postupně poznávat jejich příběh a svět, jenž obývají. Ale hlavní bude zabránit kultu v ovládnutí světa. Ten stojí na pokraji světové nadvlády.

Při infiltraci nepřátelských základen budete hrát v reálném čase. Čeká vás cesta po lokalitách rozesetých po celém světě, kde musíte přelstít své nepřátele ve strategickém tahovém boji.

The Lamplighters League vyjde ještě letos pro PC a Xbox Series X/S. Navíc bude v Game Passu.

Fanoušci Surviving the Aftermath se mohou už 16. 3. těšit na rozšíření Rebirth, které přinese novou kapitolu lidstva. Znovuzrození je vaše mantra, váš cíl, sen, díky kterému překonáte staré i nové výzvy, a to pro své přeživší i celé lidstvo.

Po desetiletích vystavení radioaktivnímu znečištění se objevila nová nákaza zvaná Blight. Zmutované houby začaly infikovat zvířata a způsobují, že se stávají agresivními a nebezpečnými. Tato infekce se šíří pustinou a hrozí, že ji ovládne. Abyste se proti nákaze ubránili, musíte najít lék. Sbírejte vzorky nákazy Blight, zkoumejte je v nové výzkumné budově a provádějte objevy, které vám odemknou nové budovy, zdroje a vylepšení.

Vaším úkolem je proměnit neúrodnou zemi v úrodnou půdu.

V Crusader Kings 3: Tours and Tournaments na vás čekají nová dobrodružství, stejně tak pompa a okázalost středověkých turnajů.

Vypravíte se do nebezpečných divočin se svou královskou družinou, budete hledat své poddané v říši, která může být nebezpečná i zábavná, a ukážete své schopnosti v galantních turnajích, které můžete hostit, nebo uspořádáte velkolepé svatby.

Ale pozor, mnohé oslavy jsou dokonalou zástěrkou pro dokonalý plán proti nepřátelům... nebo rodině.

Připravte se na psaní nových příběhů největších světových říší v rozšíření Domination pro 4X strategii Europa Universalis IV.

Expanze se zaměřuje na velké říše raného novověku, přináší nové mise, nové vládní reformy, novou správu panství a nové události pro výchozí národy. Ty dostávají nový život a novou rovnováhu, větší historickou hloubku, slibnější odměny a rozvětvené stromy misí. Díky tomu vaše rozhodnutí mohou mít dramatický dopad na běh dějin.

Domination se zaměřuje na Osmanskou říši, Čínu, Japonsko, Rusko, Španělsko, Francii a Velkou Británii. Menší národy (Prusko, Portugalsko a Korea) se dočkají změny v misích a dalších menších změn/vylepšení.

Příběhový balíček Stellaris: First Contact má datum vydání, vyjde 14. 3. letošního roku.

First Contact se zaměřuje na civilizace před vznikem FTL. Jde tedy o civilizace, které ještě nevyvinuly technologii cestování rychlostí vyšší než světlo. Uvidíte je jak z jejich pohledu, tak z pohledu jejich vyspělejších pozorovatelů. V balíčku je tedy větší důraz kladen na špionáže a diplomacii.

11. 5. letošního roku v předběžném přístupu na Steamu bude spuštěna nová PvP akce Mechabellum s taktickými souboji.

DALŠÍ TRAILERY