Letos v únoru jsme se dočkali již třetího dílu herní série Metro, která si bere předlohu z úspěšné knižní trilogie od Dimitry Glukhovskyho a již nyní jsme se dozvěděli o tom, že se již pracuje na pokračovaní

Sám autor knižní série zveřejnil tuto informaci na svůj Instagram. To je skvělá zpráva pro všechny fanoušky této série a ještě větší radost můžeme mít z toho, že se scénáristou příběhu stane opět sám autor knížek Dimitry. 

Ten si nenechal ujít žádný díl herní série a velmi aktivně se zapojuje do spolupráce se studiem 4A Games. Jak sám totiž podotkl, tak jeho knižní série by se nikdy bez těchto her nedostala do podvědomí široké veřejnosti světa a zůstala by možná tak pouze v jeho domovině.

Autor bere herní sérii jako pokračování své knížky. V minulosti totiž oznámil, že se již nové knížky jenž by pokračovala v ději Metro nedočkáme. Vidí to tak, že ze své knížky dostal maximum co šlo a svět musí pokračovat dál, předal tedy pomyslnou štafetu vývojářům a sám jim s radostí pomáhá a příběh se tedy posouvá dál. 

O čem nová hra metra bude, nebo kdy se jí dočkáme je ještě ve hvězdách. Přeci jen nás do nejnovějšího Metra čekají stále 2 DLC, na které si budeme muset počkat. Ono zatím není ani kam spěchat, jasné je zatím jen to, že se máme rozhodně na co těšit.