Na YouTube kanálu GAMEPLAY PS se včera objevilo velmi zajímavé video ukazující 20 minut zcela nových herních záběrů z připravovaného akčního RPG Diablo 4, které nás zavede zpět do temnoty. Zmiňované video se konkrétně zaměřuje na quest s názvem Světlo ve tmě a jde o naprosto stejný úkol, jaký se objevil ve videu od GameInformeru minulý rok v listopadu/novembri. Pravděpodobně včera zveřejněné záběry pocházejí z nejnovější beta verze hry. A pokud se pozorně podíváte, naleznete právě mezi listopadovou a touto beta verzí nějaké herní a vizuální rozdíly.

Diablo 4 bude mít tmavší a odvážnější styl než Diablo 3. Lokality budou utuženy a občas zasypány mrtvolami. Budou to pustiny, šedivé pouště, spletité jeskyně obklopené masem, shnilé krypty, močály a rašeliniště, stejně jako sužovaná města. Zároveň je důležité zmínit, že Diablo 4 bude čistě online hra a nenabídne žádný offline režim. Pokud by to však Blizzard dovolil, můžou nejspíše nějací šikovní modéři s offline režimem přijít.

Hra bude také obsahovat kosmetické mikrotransakce. Blizzard se navíc snaží umožnit podporu cross-playe napříč všemi platformami. A na konec nesmíme zapomenout, že Diablo 4 bude využívat nový engine, umožní oddálení kamery a přijde i s lepšími animacemi. Bohužel datum vydání zatím nebylo oficiálně oznámeno. Nicméně některé odhady říkají, že bychom se mohli dočkat někdy v průběhu příštího roku.

Přečtěte si také: Diablo 4 s placenými expanzemi a kosmetickými mikrotransakcemi