Hráčům, investorům i vývojářům se zalíbilo rozšíření Reaper of Souls do Diabla 3. Blizzard v nastoleném trendu hodlá pokračovat. Hlavní designér Joe Shely v rozhovoru s Quin69 potvrdil, že pro Diablo 4 se počítá s placenými expanzemi a mikrotransakcemi, které vám umožní si koupit kosmetické věci pro vašeho hrdinu. Pravděpodobně půjde o úpravu vzhledu a jiné skiny.

Ani jedno není pro fanoušky Diabla překvapením. I předešlé díly měly placená rozšíření a kosmetické mikrotransakce nejsou v dnešní době ničím neobvyklým. Jde rozhodně o menší zlo. Nikdo by nechtěl, aby Blizzard v Diablu 4 prodával věci, které ovlivňují sílu a odolnost hrdiny.

Diablo 4 je ve vývoji pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Tvůrci si dali za cíl nabídnout cross-play na všech platformách. Datum vydání neznáme. Blizzard tvrdí, že je pokračování hack and slash série ještě daleko a můžeme na něj čekat déle, než je u této společnosti běžné. Snad se příští rok dozvíme více informací.

Diablo 4 zůstává věrné kořenům značky, zároveň ale přináší významné změny. Jmenovat mohu velký svět, který bude sdílen s dalšími hráči. S nimi se setkáte především ve městech a jejich okolí. Počítá se se zónami pro PvP střety a s možností navázat spolupráci s jinými hráči při zdolávání bossů. Co se grafické stránky a atmosféry týče, Blizzard slibuje temnější a krvavější dobrodružství.

Níže se můžete podívat na gameplay videa.