Hochštapleři a hochštaplerčata, máme pro vás skvělé zprávy. Jak už pravděpodobně někteří z vás vědí, 31. března vyšla dlouho očekávaná aktualizace podzimního virálního hitu Among Us. Tento update doplnil do hry nejen úplně novou a zatím nejrozsáhlejší mapu ze všech, ale také titul obohatil o přibližně 15 zbrusu nových tasků, nutnost pořídit si ke hraní účet, možnost nahlašovat nepříjemné spoluhráče a ze všeho nejdůležitější - k dispozici je pro každého hráče 16 nových kosmetických doplňků. Novinek je ale podstatně více. Dalo by se říci, že celá Toppat Airship mapa se jimi jen hemží, proto jsme pro vás přichystali tento shrnovací článek, ve kterém si ukážeme všechny novoty, které nám vytoužená aktualizace přinesla a detailně prozkoumáme novou mapu.

POVINNOST VLASTNIT HERNÍ ÚČET

Pojďme začít tou méně zábavnější částí - rozebráním toho, co vše se změnilo s příchodem herních účtů Among Us. Abychom byli naprosto upřímní, pro Steam hráče se prozatím nezměnilo skoro nic. Při zapnutí titulu jen párkrát kliknete pro založení účtu a máte po starostech. Žádné otázky a formuláře, jen dvě kliknutí a můžete jít hrát stejně, jako jste vždy byli zvyklí. Pro lidi hrající na mobilních zařízeních je zakládání účtu trošku složitější úkol, který ale každý zkušený člen vesmírné posádky starší 13 let bez problémů zvládne. Pokud je vám ovšem méně než 13 let, budete potřebovat souhlas svých rodičů.

Bohužel je zatím dostupná pouze možnost jednoho účtu na jedno herní zařízení, což může pár lidí odlákat od jeho zakládání, ale není se čeho bát, do hry se dostanete i za použití takzvaného návštěvního módu. V něm je hra stejná jako vždy, akorát budete „postiženi“ tím, že budete muset hrát pod náhodně vygenerovaným jménem, které si nebudete moci změnit, a budete mít přístup jen a pouze do quickchatu.

Jelikož od této aktualizace bude každý kosmonaut mít svoji internetovou identifikační kartičku, přibyla i možnost nahlašování nepříjemných spoluhráčů. Reportovat samozřejmě nemůžete impostory jen proto, že vás zabili těsně předtím, než jste spojili poslední drátek v „elektricalu“, ale lze nahlásit hráče s urážlivými přezdívkami, nevhodným se vyjadřování v chatu anebo samozřejmě cheatery. Tresty za jednotlivé reporty se potom budou pohybovat po časové škále banů, které mohou být jak na pár hodin, tak permanentní.

MAPA INSPIROVANÁ HROU THE HENRY STICKMIN COLLECTIO

Formální věci ale nechme stranou, je na čase se vydat do zbrusu nové herní lokace, kterou nejen hráči Among Us, ale zvláště milovníci The Henry Stickmin Collection nadšeně očekávali. Pokud to totiž nevíte, Innersloth je vývojář nejen vesmírné hry na městečko Salem, ale i šílených dobrodružství „agenta“ Henryho, a právě proto je nejnovější mapa do Among Us inspirovaná lokací, kterou jste v jedné Henry Stickmin hře infiltrovali - věhlasnou Toppat Airship. Jedná se o momentálně největší herní mapu, která nabízí přibližně 18 místností, více než 20 úkolů, a především možnost výběru, na které části lodi se objevíte po každé nouzové schůzi (pokud jste tedy samozřejmě nebyli vyhozeni přes zábradlí). Jelikož se jedná o vskutku rozlehlou oblast, vývojáři tímto rádoby teleportem řeší problém přebytečného chození tam a zpátky po celé vzducholodi. Na výběr máte vždy ze tří náhodně zvolených místností. Tato novinka do hry přidává nejen novou možnost taktizování, protože dostává smysl přemýšlet nad umístěním jednotlivých úkolů, ale také dodává jakýsi nádech nejistoty a nahodilosti, jelikož nikdy nevíte, kteří hráči vás budou na začátku každého kola obklopovat. Na rozdíl od ostatních map je na Toppat Airship zapamatování si rozmístění vašich úkolů jedna z prvních věcí, kterou se vyplatí provést, protože se vážně nechcete poslední kolo hry zrodit na druhé straně vzducholodi, než je váš poslední úkol.

Přečtěte si také: The Wolf Among Us 2 žije, dokládají nové obrázky

Když už mluvíme o úkolech pro členy vesmírné posádky, již jsme zmínili, že Toppat Airship jich obsahuje více než dvacet a nadšeně můžeme podotknout, že přibližně patnáct z nich je úplně nových a vskutku jedinečných. Samozřejmě se dočkáte klasického spojování elektrických drátků, přelévání benzínu nebo vyhazování odpadu do volného vesmíru, ale také se ale můžete těšit například na přípravu hamburgeru v lodní kuchyni, opravování ohnuté sprchy v umývárně kladivem anebo sestavování předem vymyšleného outfitu na výstavní figurínu. Většina nových tasků je, podobně jako v prvních třech mapách, velmi jednoduchá a pochopíte je hned po prvním setkání s nimi. Například již zmiňované sestavování outfitu je pouhé vybírání tří částí oblečení podle nákresu, který vám je neustále na očích. Leštění velkého okrasného rubínu je zase přesně to - pouhé leštění zamazaných flíčků na červeném povrchu. Vyvolávání fotek vašich vesmírných společníků je v podstatě to stejné jako testování vzorků na mapě Skeld, jednoduše přesunete vybrané fotografie do nádobky s chemikálií a přečkáte časový limit, než je opět vytáhnete.

IMPOSTER VÁS ZABIJE I PŘES DVEŘE ZÁCHODKŮ

Vskutku zábavné úkoly jsou ovšem schované v lodních umývárnách. Možná to pro vás bude překvapením, ale ucpaná toaleta není na vzducholodích vůbec nenormálním problém. Členové posádky jsou velmi zkušení v uchopení zvonu a uvolnění ucpaného záchoda za doprovodu těch nejlepších zvukových efektů. Když už zmiňujeme záchody, musíme vás seznámit i s faktem, že příliš mnoho nebohých členů posádky se stane obětí krvežízného impostora právě při vykonávání svých pozemských potřeb. Naše vedení striktně doporučuje trávit v záchodových kabinkách co nejméně času, protože se zjistilo, že hochštapler je schopný zamordovat každého poseroutku, co se v nich bude schovávat, aniž by musel ba jen otevřít dveře.

Úkol, který rozhodně také stojí za zmínku, je uklízení umývárny, které se skládá ze dvou částí - nejdříve celou místnost oběhnete a sesbíráte použité ručníky, následně se uchýlíte ke koši na špinavé prádlo a úhledně je do něj srovnáte. Nebo tedy úhledně je do něj naházíte. Další časově náročný task je nahazování elektrických jističů. Těch je celkem sedm a jsou náhodně rozházené po celém elektricalu, což pro vás není ani zdaleka příhodné, jelikož vaším úkolem je je pozapínat ve správném pořadí. Aby ovšem vaše hledání správně očíslovaného jističe bylo ještě těžší, nespočet dveří v celé místnosti se náhodně zavírá a otvírá každé kolo.

Takto bychom mohli pokračovat ještě několik minut, ale věříme, že si rádi sami zjistíte, jaké to je, chodit po Toppat Airship a hledat odpadkové koše, abyste z nich mohli za pomocí násilí vytáhnout přeplněný pytel. Proto se přesuňme k poslední věci, kterou nová aktualizace do hry přinesla. Na konec jsme si samozřejmě nechali to nejlepší z celého updatu, což je bezpochyby 13 nových čepiček! K nim se přidávají i tři nové obleky, přičemž každý z nich s sebou přináší i jedinečnou animaci zabití pro případ, že by na vás připadla role hochštaplera. 

Pokud vás dosavadní novinky a změny ve hře nijak nenadchly, věříme, že tato neodolatelná a vskutku stylová nabídka vás donutí k tomu Among Us znovu zapnout a dát mu šanci. Přece jen je pravda, že nejen nová mapa, ale hlavně i nespočet přidaných herních mechanik je něco, co už velmi zažitou hratelnost Among Us krásně oživuje, stejně tak to ale je i něco, na co jsme čekali možná až moc dlouho dobu, a proto bychom neměli otálet a vyzkoušet si Toppat Airship na vlastní skafandr.