Hello Games stále nemají dost a při vývoji nového ambiciózního projektu nezapomínají na No Man's Sky. Právě dokončili v pořadí dvacátou bezplatnou aktualizaci. Endurance zcela přepracovává nákladní lodě a flotily.

Aktualizace Endurance vyšla u příležitosti šestého výročí No Man's Sky a přináší nové nástroje, které vám umožní upravovat a vylepšovat nákladní lodě. Ty se pro vás a vaši posádku stanou domovem. Taková loď se může stát obrovskou základnu, která poskytuje okamžitý přístup k warpování a teleportaci skrz nový můstek.

Budete moci pěstovat potraviny a vyrábět věci. Dojde také na novou technologii, jež vám umožní skenovat a analyzovat planety z vesmíru. Měli byste tak vědět, co vás na planetě zhruba čeká.

Celkově by měl být život na lodích lepší a živější. Nakonec ale záleží na vás, jak bude vaše nákladní loď vypadat. Můžete k ní přistavět vnější části a získat větší flexibilitu, nebo pro účel obdivování vesmíru.

Když jsme u vesmíru, tak Sean Murray upozorňuje na vylepšené asteroidy. Ty jsou rozmanitější a budou se objevovat ve větších a hustějších polích. Na obrazovce jich prý mohou být tisíce najednou. K obdivování budou i nové černé díry ve stylu filmu Interstellar, mlhoviny, vesmírné bouře a další rozmanité vesmírné atmosféry.

Na závěr nechybí nové dobrodružství v podobě časově omezené expedice Polestar a nové mise Nexus zaměřené na boj.

Aktualizace Endurance je k dispozici pro PC, PlayStation a Xbox verze No Man's Sky. Bude také součástí připravované Switch verze, která vyjde 7. 10. letošního roku.