Bethesda vloni na E3 oznámila dva projekty, o nichž ještě dlouhou dobu jen tak neuslyšíme, avšak jejich zveřejnění mělo své opodstatnění - aby se - zjednodušeně - zkrátka vědělo, na čem se mimo jiné dělá. Co udělalo fanouškům větší radost, je těžké odhadovat. The Elder Scrolls VI je po veleúspěšném Skyrimu nadmíru očekávané, nicméně ani sci-fi záležitost Starfield nenechala diváky v klidu. Tak či tak je nyní jasné, že nejdříve se dočkáme Starfieldu a poté dojde na šesté Elder Scrolls. Pro IGN to sdělil Todd Howard z Bethesdy.

Starfield dostane přednost hlavně díky tomu, že se jedná o hru, kterou chtěl Howard už dlouhou, dlouhou dobu udělat, a taky z toho důvodu, že předtím existoval jeden zajetý cyklus, kdy se střídalo Elder Scrolls s Fallout sérií. Během toho tým dostal několik nápadů, jež by chtěl zrealizovat.

"V hlavě máte Starfield a řeknete si: 'Kdy?' Nemusí se to stát, můžete to říct. Ale my jsme tvůrci a je to tak, že tuhle hru musíme udělat a bude to teď. Elder Scrolls VI si bude muset počkat. Navíc Elder Scrolls Online se daří skvěle, tudíž se to pro nás i fanoušky hodí," popsal Howard.

Bethesda uviděla příležitost cyklus Elder Scrolls/Fallout narušit právě nyní i díky Elder Scrolls Online, které se trochu vymyká ostatním hrám. Vhodný čas pro toto narušení by sám o sobě asi nikdy nenastal. Howard by bral možnost urychlit vývoj rozjetých projektů, aby se nemuselo vybírat, co dostane přednost, ale chtějí mít jistotu. Vyčkávání na Elder Scrolls VI chce Bethesda odměnit ohromnou propracovaností, díky které jej budete chtít hrát aspoň jednu dekádu, tvrdí Howard.

Je každopádně jisté, že Starfield i Elder Scrolls VI budou obrovské tituly i z toho důvodu, že Bethesda Game Studios se rozrůstá. O Elder Scrolls Howard tvrdí, že na něm časem zřejmě bude dělat každé studio Bethesdy. Už samotný Starfield nebude počinem austinské pobočky - dělá se na něm i v Dallasu a Montrealu.