Minutový gameplay trailer láká na možnost hrát Construction Simulator v multiplayeru. S různými pracemi v otevřeném světě vám mohou pomoci až tři hráči. Pozvaní hráči se stanou vašimi partnery, z dokončených zakázek obdrží podíl, který se jim připisuje na jejich vlastní profil, aby peníze mohli použít ve své hře.

Aby úkoly nebyly příliš snadné, můžete si v kooperaci zvolit úroveň obtížnosti stavební zakázky. Ta ovlivňuje nejen to, kolik dílčích úkolů mise obsahuje, ale také kolik zeminy je třeba vykopat pro splnění výkopového úkolů, kolik materiálů je potřeba, než je úkol považován za splněný atd. Čím vyšší úroveň obtížnosti, tím více práce na vás čeká.

Je pouze na vás, jak si jednotlivé povinnosti rozdělíte. Například jeden z vás může sednout do rýpadla, další dovést na stavbu požadovaný materiál a jiný odvážet nepotřebnou zeminu. Nebo všichni můžete dělat vše.

Bohužel se nemluví o cross-play multiplayeru, tedy hraní bez ohledu na platformu. Vývojáři pouze potvrdili cross-gen podporu. To znamená, že PS4 a PS5 hráči mohou hrát společně, stejně tak hráči na Xboxu One a Xboxu Series X/S mohou hrát spolu.

Construction Simulator vyjde 20. 9. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.