Vývojáři z Visual Concepts představili obaly letošního ročníku basketbalové hry NBA 2K22. Poprvé v historii série se na jednom z nich objeví ženská basketbalistka. Obalem s šestinásobnou all-star nejvyšší americké ženské soutěže Candace Parker z týmu Chicago Sky chce studio oslavit pětadvacáté výročí ligy a zároveň podpořit všechny světové sportovkyně.

Vedle této speciální edice budou k dostání také standardní vydání, digitální cross-gen verze a edice k pětasedmdesátému výročí NBA. Tváří prvních dvou zmíněných bude hvězda Dallas Mavericks Slovinec Luka Dončić. Zvláštní přebal pro hru dostane také Japonsko. Na něm se objeví Rui Hachimura, který jako první Japonec v historii dosáhl na playoff soutěže.

Přečtěte si také: FIFA 22 pro next-gen za vyšší cenu, upgrade bude zpoplatněn a PC bez novinek

Obsah The WNBA 25th Anniversary Special Edition s Parker se od té standardní lišit nebude. Speciální odměny budou čekat na majitele NBA 75th Anniversary Edition. Za téměř sto dolarů, tedy přibližně 2 200 korun, dostanou kromě herní měny a boosterů také safírové MyTEAM karty legend Abdula-Jabbara, Dirka Nowitzkiho a Kevina Duranta. Trojice hráčů se pak objeví také na obalu této edice.

Stejně jako u loňského ročníku nebo letošní FIFY se počítačoví hráči budou muset spokojit s verzí pro starou generaci konzolí. NBA 2K22 jim tak pravděpodobně oproti NBA 2K21 nepřinese nic převratného. Společnost 2K však podle svého vyjádření na optimalizaci počítačové verze usilovně pracují. Hra zároveň nepodporuje cross-play mezi platformami.

Všichni fanoušci basketbalu se nového dílu dočkají 10. 9. 2021.