Původem polská společnost CI Games má na nadcházející roky velké plány. Navzdory tomu oznámila propuštění zhruba 10 % lidí. V zájmu zachování síly a stability se zmenší de facto všechny týmy, včetně tvůrců série Sniper Ghost Warrior ze studia Underdog a amerického studia Hexworks, které stojí za Lords of the Fallen. Největší dopad má ale propuštění na marketingové oddělení.

„Rádi bychom každému z nich poděkovali za roli, kterou během svého působení ve společnosti sehráli. Zavádíme další obchodní optimalizace v procesech organizace,“ dodal generální ředitel Marek Tymiński.

Poslední hrou od CI Games je Lords of the Fallen. Akční RPG ve stylu Dark Souls zaujalo dvěma propojenými světy, ale kvůli chybám a problémům se do konce listopadu 2023 prodalo jen 1,2 milionu kusů. Vedení očekávalo více, ale nevzdává se a dalo zelenou dalším opravám a novému obsahu. Psali jsme tady.

Než se podíváme detailněji na plány CI Games, tak propouštění hlásí také kanadská firma Behaviour Interactive. Tvůrci Dead by Daylight se loučí se 45 zaměstnanci montrealské pobočky. V roce 2022 firma zaměstnávala cca 1300 lidí.

V CI GAMES CHYSTAJÍ TOHLE:

Project III od Hexworks je popisován jako akční RPG, které chce ambiciózními herními možnostmi oslovit širší okruh hráčů. Vyjít má v roce 2026. Nedávno si CI Games zaregistrovali ochrannou známku Death of the Fallen, takže jde nejspíš o pokračování Lords of the Fallen.

V roce 2025 má vyjít zbrusu nová survival hra (nová značka), která využívá Unreal Engine 5 a má velký potenciál na to, aby roky dostávala placený a bezplatný obsah. Vývoj vede české studio Batfields a cílem je konkurovat hrám The Forest a Green Hell. Neoficiálně se říká, že se projekt jmenuje Island: Gate to Gehenn.

Ve studiu Underdog se mezitím soustředí na nový díl série Sniper Ghost Warrior a na projekt Scorpion, což je nějaká prémiová multiplayerová taktická PvE střílečka.